DruštvoVideo

Caci Mihailović: “Uspomenar 4” posvećen “čarobnjaku” Zoranu Radmiloviću (VIDEO)

Autor: Vladimir Ristić
Kamera: Bojan Jovanović

“Uspomenar 4 – Čarobnjak Radmilović” Milana Cacija Mihailovića, posvećena Zoranu Radmiloviću, izašla je povodom 35 godina od njegove smrti u izdanju Ustanove Narodno pozorišta Timočke Кrajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović”.

To je njegov četvrti Uspomenar. Na koricama piše Čarobnjak Radmilović.

Znameniti Zaječarac, preselio se u legendu pre 35 godina, a ova knjiga je još jedan spomenik čoveku koji je ostavio neizbrisiv trag u kulturi svoga naroda i koji i dalje živi, zaista živi i to vrlo intenzivno u nezaboravu.

“Poželeli smo da mu na jedan način kažemo hvala za sve ono što je kao umetnik ostavio pokoljenju”, istakao je autor knjige.

Dodaje da je knjiga veoma bogata, na početku se obraćaju njegova sestra i sestričina, a zatim i oni koji su ga poznavali, koji su radili sa njim, koji su ga gledali, koji ga možda nisu ni upoznali, ali pošto Zoran živi i dan danas u pričama, u filmu, u dramama, svako je mogao da se obrati i kaže neku reč o tom velikanu.

U knjizi ćete naći reči glumaca, reditelja, suflera, dramskih pisaca, teatrloga, kritičara.

“Tu su i moje priče vezane za događaje iz sedamdesetih i osamdesetih godina dvadesetoga veka, kada sam sa Zoranom provodio vreme na sceni, na probama, na gostovanjima, u garderobama, u bifeu. Tu je i oko 200 fotografija, dokumenata, isečaka iz novina…”, kaže Mihailović.

Osim što će njegov život i rad ostati upamćen kroz knjigu, o ovom velikanu srpske glumačke scene biće snimljen i film, a radi ga niška produkcijska kuća “City Production”. I film će se zvati “Glumčina”, jer je upravo to bio Zoran Radmilović.

Planirano je da dokumentarni film o Zoranu Radmiloviću zatvori Filmske susrete u Nišu 2021.godine i nakon toga da bude prikazan na 30. Festivalu Dani Zorana Radmilovića.

PROČITAJTE JOŠ…

PALA PRVA KLAPA. Počelo snimanje filma o Zoranu Radmiloviću

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com