Kultura

Caci i Aljoša u “Kupini” otkrivaju kakvi su bili velikani našeg glumišta

17. novembra od 20h u Kulturnom centru KUPINA u Nišu odigraće se stand up nastup jednog od naših najupečatljivijih glumaca (svima poznatiji kao Jelenče iz legendarne predstave RADOVAN III sa Zoranom RADMILOVIĆEM) Milana Cacija Mihailovića “CACIJEV USPOMENAR”.

Gost programa biće još jedan od naših najpoznatijih glumaca Aljoša Vučković

Ovaj jedinstven program nastao je nakon izdavanja knjiga CACIJEV USPOMENAR 212 u kome je Caci Mihailović godinama beležio anegdote i događaje iz Ateljea 212 kako iz, kultnog mesta svih glumaca, pozoršnog bifea tako i sa gostovanja.

Ovo je idealna prilika da saznate kakvi su bili velikani našeg glumišta iza scene i šta se sve dešava u pozorištu ono što publika ne vidi. Ovo Vam je idealna prilika da saznate anegdote o njima…

Predstava sadrži omaže dramskim velikanima kojih više nema, kao što su Zoran RAdmilović, Milutin Butković, Bata Stojković, Gaga Nikolić, Bata Paskaljević i drugi. A tu su i priče o legendama kao što je bila tetka Pavica, koja je sa svog radnog mesta, biletarnice, stvarala publiku Ateljea, čuvena telefonistkinja Zora Kolaković, električar Pera Struja…“

Ulaznice se mogu kupiti i rezervisati u Kulturnom centru KUPINA na ili putem sajta >>> ili na tel 065/522-13-72. Cena ulaznice je 500,00 a na dan predstave 600,00 dinara.

ORATOR

Kad Sergej Trifunović putuje na turneju uvek drži banku, što se kaže – ne zaklapa usta. Ali, jednom kada se krenulo iz Skoplja za Bitolj sa predstavom „Roberto Cuko“, u režiji Aleksandra Popovskog, u autobus ulazi Sergej sa diskmenom i slušalicama u ušima, nešto pažljivo prati i ne progovara ni reč, na opšte oduševljenje prisutnih.

Posle jedno petnaestak minuta on vadi slušalice iz ušiju, uredno ih slaže i, zajedno sa mašinom, stavlja u torbu, a onda zadovoljno kaže da ga svi čuju:

– Ljudi, riknule su mi baterije, sad ste ga najebali!

OTKAZANO

Kao i obično, jedan sat pred početak predstave ulazim u Pozorište. Na repertoaru je „Radovan Treći“. Sva zajapurena od brige, ne napuštajući hekleraj, telefonistkinja Zorka Kolaković kaže:

– Eno ga onaj u „Srbijancu“ Od podne! I to s piscem!

Dakle, glumac sa svojim piscem ili obrnuto, svejedno. Situacija je izuzetno ozbiljna.

Jedna po jedna delegacija odlazi u „Srpsku kafanu“ na pregovore. Suština je jednostavna: pisac ne da glumcu da igra! Zašto – ne zna se!

Delegacije se vraćaju neobavljenog posla. Poslednji adut je Milutin Butković. Zoran ga je beskrajno poštovao. S ljubavlju mu se obraćao govoreći: „Profesore!“

Početak predstavese približava, gomila ljudi je na pjaceti ispred Pozorišta, dežurna je Nela Sasik, umetnički sekretar. Svi iščekujemo kako će se okončati pregovori. Butković, čini se uspeva, Radmilović hoće da krene, ali mu mladi pisac Kovačević ne da, govoreći:

– Nećeš da igraš!

Ipak uspevaju da izvuku Radovana iz kafane, kreću ka pozorištu, tu su, baš ispred njega, pred mnogobrojnom publikom koja ih gleda zaprepašćeno, Zorana vuku ka zgradi Pozorišta, Dušan vuče svoga glumca ka „Srbijancu“, publika počinje da navija.

U jednom trenutku Duško je zaustavio taksi i uspeo da uvuče svog prijatelja. I taksi ode!

Publika stoji, čeka da vidi šta će biti. Neki aplaudiraju, neki zabezeknuti, kao da su gledali snimanje uzbudljive scene za film.
A u Pozorištu – drama! Treba otkazati predstavu. Najnezahvalnija uloga za svakog dežurnog.

Šta će – kud će, pojavljuje se Nela Sasik, umetnički sekretar i nežnim drhtavim glasom obraća se publici:

– Poštovana publiko, zbog bolesti glumca, otkazuje se večerašnja predstava!

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com