Društvo

Čačani pozvali Nišlije da posete i bolje upoznaju čitav njihov kraj

Štand Turističke organizacije Čačak bio je danas najposećenije mesto u Obrenovićevoj ulici. Ispred prostorija TO Niš, turistički radnici Čačka odgovarali su rado na pitanja Nišlija. Uz lepu reč, poklone i pozivnicu da posetimo ovaj kraj naše republike, TO Čačak je za Nišlije organizovala i nagradnu igru.

Nagradama su se radovali oni koji su imali tu sreću da dobiju vikend u Atomskoj banji ili neki drugi poklon ove turističke organizacije.

“Karavonom kroz Srbiju – Čačak Vas zove” TO Čačak započela je kampanju sa juga republike. Obišli su Leskovac i Vranje, danas je na red došao Niš gde je predstavljena ovogodišnja kampanja promocije turističke ponude grada Čačka ali i čitave Ovčarsko-kablarske klisure. Kažu po postojećoj statistici turisti sa juga Srbije dolaze kada su na proputovanju ka Crnoj Gori ili Bosni, a ovi turistički radnici kažu da imaju šta da ponude turistima i ako ostanu koji dan duže.

“Mi do sada nismo organizovali ovakve promocije ovde na jugu Srbije i zato smo danas tu. U planu je 21 grad koji ćemo da obiđemo u čitavoj Srbiji, a naredne nastavljamo dalje da putujemo po Srbiji i promovišemo naš Čačak”, kaže za Niške Vesti Vojin Jakovljević, direktor Turističke organizacije Čačak.

Foto: Niške Vesti; direktor TO Čačak Vojin Jakovljević i vd direktorka TO Niš Dragana Petković

Kovid godina za nama izmenila je i potpuno korigovala interesovananja domaćih turista i maksimalno otežala posao turističkim radnicima koji se dovijaju programima da pridobiju više gostiju. Ono što je dobro što je poslednjih godinu dana povećan broj domaćih putovanja i tu šansu vide svi domaći ugostitelji, na Turističkim organizacijama je da pripreme lokacije i dobre programe za turiste kojih će nadamo se biti više ove godine i iz inostranstva.

“Ono što će biti hit ove i naredne godine u Čačku je Ovčarsko-kblarska klisura i Ovčar banja. Vlada Srbije ulaže značajna sredstva u samu rekonstrukciju banje. Ove godine dobijamo i prirodnjački centar gde centralno mesto zauzma Muzej prirode, sa primerima životinja koje su karakterističke za to zaštićeno područje. Tu je i Centar za edukaciju u oblasti zaštite životne sredine”, kaže Jakovljević.

Trenutno se u Čačku sređuju parkovi, trgovi, anfiteatar…a Ovčarsko-kablarsku klisuru krase manastiri, ukupno njih deset i dva svetilišta, pet najlepših vidikovaca jeste na Kablaru… i sve ovo samo je povod da dođete i upoznate naš kraj završava Jakovljević.

On dodaje da su Niš i Čačak i same Turistička organizacija do sada blisko sarađivale ali najviše kada je kultura u pitanju, sada je na red došao turizam. Dajmo mu šansu.

https://vidisrbiju.rs/to-cacak-hit-ove-sezone-su-ovcarsko-kablarska-klisura-i-ovcar-banja-uz-predivan-kablar/

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com