Sport

Bušido NB – mesto za iskrene ljubitelje karatea na Crvenom Krstu

Karate klub Bušido NB iz Niša postigao je izvanredne rezultate na Prvenstvu Srbije koje je održano u Kruševcu. Milomir Blažević, alfa i omega ovog kluba, ističe da su rezultati očekivani.

Zlatnim medaljama okitili su se Bogdan Blažević, Dunja Milovanović, Andrej Madić, Aleksa Živković i Marijana Pešić, dok su srebrne medalje osvojili Nikola Blažević, Teodora Živković i Aleksa Živković. Natalija Mladenović stigla je do bronzane medalje.

Milomir Blažević zadovoljan je rezultatima i kaže da su oni samo upotpunili nisku sjajnih rezultata u protekloj deceniji. Ističe da imaju odlične uslove za rad i da je on pokušao da svoja iskustva sa boravka u Japanu prenese i na naše učenike. Kvalitetan rad privukao je veliki broj članova, koji klub doživljavaju kao svoju drugu kuću. U Karate klubu Bušido NB svako može da pronađe nešto za sebe.

“Naši takmičari su tradicionalno u vrhu. Konkurencija je do sada bila najjača, ja sam prezadovoljam, deca su pokazala izuzetnu formu”, kazao je Blažević.

U planu je i proširenje kapaciteta, ali ostaje ideja da se radi u manjim grupama. Bušido NB otvoren je i za nove članove, kako za rekreativce, tako i za one koji bi da se karateom bave malo ozbiljnije. Klub de nalazi na teritoriji Gradske opštine Crveni Krst, u ulici Lelice Kostić 39, u niškom naselju “Branko Bjegović”.

U prostorijama održana je i besplatna praktična obuka samoodbrane za devojke. Obuka se održava uz saradnju sa kancelarijom za mlade GO Crveni krst.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com