Društvo

Bulevar spreman za paradu, ali nije izvesno da će biti u Nišu

Vojno-policijska parada kojom je trebalo da bude obeleženo dve decenije od početka NATO agresije, a koja je odložena za 9. maj, nije izvesno da će biti održana u Nišu, kao što je to prvobitno bilo najavljeno.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je u Nišu da nije siguran kako će parada biti organizovana, odnosno da li će biti u Nišu ili u Beogradu.

“Nemam informacije o paradi. Razgovaraću o tome sa predsednikom (Aleksandrom Vučićem) i ministrom odbrane (Aleksandrom Vulinom) koji su nadležni za vojni deo. Vojska će biti vodeći deo parade, a Ministarstvo unutrašnjih poslova će im se pridružiti”, rekao je Stefanović na otvaranju policijske stanice “Istok” u Nišu.

Zbog prvobitne odluke da parada bude održana u Nišu, na Bulevaru Nikole Tesle, na deonici od oko 300 metara te saobraćajnice uklonjeni su stubovi električne rasvete, ivičnjaci i pešačka ostrva, kako bi bulevarom mogla da prodju velika vojna vozila.

Organizovanje parade odloženo je za 9. maj na predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com