DruštvoHronika

Bulevar Medijana prvi dobija video-nadzor za sigurniji saobraćaj

Zaštitne ograde na najprometnijim saobraćajnicama u Nišu kako bi se osigurala veća sigurnost u saobraćaju za pešake biće vrlo brzo postavljane, a u toku ove godine započeće i realizacija postavljanja video- nadzora na saobraćajnicama koje u saradnji sa MUP-om budu određene kao prioritetne, najavila je pomoćnica gradonačelnice Niša Vladislava Ivković.

Vladislava Ivković,pomoćnica gradonačelnice Niša

„Što se tiče ograda, nabavka je sprovedena i ograde će vrlo brzo biti na ulicama, a kada je u pitanju video-nadzor, to zahteva određenu proceduru, koja zahteva izradu projektne dokumentacije. Sam projekat obuhvata sve kritične lokacije na teritoriji grada, a u saradnji sa MUP-om odredićemo one lokacije koje predstavljaju prioritet i realizaciju ćemo početi u 2022. godini”, kazala je Ivković.

Dodala je da u ovom trenutku ne može da navede na kojim će sve lokacijama biti postavljen video- nadzor, ali je sasvim izvesno da će to prvo biti urađeno na Bulevaru Medijana.

“U 2022. sasvim sigurno će to biti Bulevar Medijana, gde smo i imali saobrađajnu nezgodu u kojoj su poginula dva lica i o kojoj smo više puta pričali. Na osnovu analite koja bude urađena videćemo da li sama deonica zahteva dve, tri ili više lokacija koje će se pratiti video-nadzorom“, objasnila je Ivković.

Nenad Živković, načelnik Odeljenja Saobraćajne policije u Nišu

Načelnik odeljenja Saobraćajne policije u Nišu major Nenad Živković, istakao je da je detekcija saobraćajnih prekršaja uglavnom vezana za vozila, a ne za pešake.

“Za svaku detekciju prekršaja mi merimo brzinu ili prolazak kroz crveno svetlo, tako da će detekcija prekršaja doprineti većoj bezbednosti, omogućiće nama rad gde možemo više da radimo kontrolu saobraćaja, a ne da smo neposredno na terenu što se tiče podnošenja prijava za te prekršaje“, kazao je Živković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com