Ekonomija

BULATOVIĆ : Želimo još bolju saradnju sa Bugarskom

Gradonačelnik Darko Bulatović razgovarao je danas sa potpredsednicom Vlade Republike Bugarske Marijanom Nikolovom. Tema susreta bilo je stvaranje uslova za unapređenje, pre svega, privredne saradnje, ali i mogućnostima za uspostavljanje bližih veza i u nauci, obrazovanju i kulturi.

Kao primeri te saradnje istaknute su Niška pivara i kompanija Trejskoje su u vlasništvu bugarskih kompanija i već godinama uspešno rade, ali i brojne niške firme koje imaju razvijene poslove u susednoj državi.

Gradonačelnik Bulatović je potpredsednicu Vlade Bugarske upoznao sa infrastrukturnim projektima koji se realizuju na ovom području, istakavši završetak autoputa i elektrifikaciju pruge Niš-Dimitrovgrad, što je od važnosti za obe države, a posebno i velike projekte u Nišu, poput Naučnotehnološkog parka i Fabrike za preradu otpadnih voda.

”Ponosan sam što je u Nišu iz godine u godinu sve više gostiju i turista iz susedne Bugarske, i želeo bih da tu uspešnu saradnju u turizmu proširimo i na sve druge oblasti, pre svega kroz saradnju malih i srednjih preduzeća koja su nam u ovom trenutku najvažnija”, rekao je Gradonačelnik Niša.

Potpredsednica Bugarske Vlade istakla je spremnost da se, možda upravo u Nišu organizuje srpsko-bugarski Biznis forum koji bi okupio privrednike i ekonomiste iz dve zemlje, i predstavljao mogućnost za nove poslove i dolazak novih investitora.

Sastanku je prisustvaovao i ambasador Bugarske u Beogradu Ratko je prisustvovao i direktor RPK Niš Aleksandar Miličević, kao i jedan broj privrednika sa ovog područja, koji imaju dugogodišnju poslovnu saradnju sa Bugarskim kompanijama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com