Ekonomija

Bulatović: Stanovi za izbeglice sa prostora bivših jugoslovenskih republika gotovi do kraja jeseni

Gradonačelnik Darko Bulatović i većnica za socijalnu politiku Tijana Đorđević Ilić obišli su gradilište u ulici dr. Miloša Đorića u kojoj se grade dve lamele sa 75 stanova namenjenih izbeglicama iz bivših jugoslovenskih republika.

Izgradnju stanova finansira Evropska investiciona banka donacijom od bezmalo dva miliona evra, uz učešće grada u obezbeđivanju građevinskog zemljišta i uređenje komunalne infrastrukture ukupne vrednosti od 52 miliona dinara.

U ovoj fazi gradi se 75 stanova. 60 stanova biće prodato ili dato u zakup, dok je preostalih 15, prema projektu, namenjeno za takozvano ”zaštićeno stanovanje”. Pravo na stanove imaće izbegla lica sa prostora bivših republika pod uslovima koje propisuje Komesarikat za izbeglice Republike Srbije.

Prema rečima gradonačelnika, građevinari u potpunosti poštuju ugovorenu dinamiku i izvesno je da će do kraja jeseni prve dve lamele biti i završene i useljene.

Foto: www.ni.rs

”Niš je postao veliko gradilište. Pored ovih stanova u naselju Branko Bjegović, započeli smo  tri lamele socijalnih stanova u Duvaništu. Grade se stotine stanova za pripadnike snaga bezbednosti u naselju Stevan Sinđelić. Gradi se Novi Niš… grade i privatni investitori na brojnim lokacijama u gradu. U Nišu odavno nije bilo ovoliko kranova, i želimo da stvorimo uslove da se u Nišu radi i gradi i više, jer to pospešuje ne samo građevinsku industrijum već i sve druge privredne grane, i podstiče ubrzani razvoj grada, što je i glavni naš cilj”, rekao je gradonačelnik.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com