Virus KoronaZdravlje

Bulatović: Nove postelje za lakše obolele u Nišu

Komandant Gradskog štaba za vanredne situacije Darko Bulatović rekao je da će neki objekti Studentskog centra i Doma učenika u Nišu postati privremene bolnice za smeštaj pacijenata, kod kojih je potvrđen COVID-19, sa lakšim simptomima.

Mimo hale Čair, hale škole “Miroslav Antić” i “Duško Radović”, koje su preuređene u privremene bolnice, doneta je naredba da se Studentski centar, kao i objekti učeničkih domova stave na raspolaganje Štabu za vanredne situacije za istu namenu.

 

“Priprema se Studentski dom pored Kliničkog centra čiji je kapacitet oko 200 kreveta, tu je Dom učenika kod gimnazije Svetozar Marković sa oko 240 postelja, kao i Dom učenika u Kosovske devojke sa 50 kreveta”, izjavio je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Gradski štab za vanredne situacije danas je obavezao Gradsku upravu Niša da za april, maj i jun 2020. godine odloži naplatu zakupnine koju zakupci poslovnog prostora Grada Niša izmiruju po osnovu ispostavljenih faktura do petnaestog u mesecu za tekući mesec.

“Obavezuje se Gradska uprava grada Niša, da za vreme trajanja vanrednog stanja, ne preduzima mere iz okvira svojih nadležnosti, a koje se odnose na pokretanje postupaka za naplatu dospelih potraživanja Grada Niša po osnovu zakupnine za poslovni prostor kojim raspolaže Grad Niš”, stoji u naredbi.

Takođe, Štab je obavezao Gradsku upravu da odmah po ukidanju vanrednog stanja izvrši obračun zakupnine za taj period. Zakupcima će se morati da omoguće da dugovanja izmire bez kamate, u 24 jednake mesečne rate.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com