Društvo

Bulatović: Na proleće prvi konkurs za zapošljavanje u fabrici IMI

Prva faza radova na izgradnji fabrike IMI, na Loznom kalemu, su u toku. Gradilište je obišao gradonačelnik Darko Bulatović zajedno sa saradnicima i načelnikom KLER-a Milanom Ranđelovićem, gde je istakao da će se u ovoj fabrici raditi više od 500 visokoobrazovanih ljudi.

Foto: Niške Vesti

Kompanija Integrated Micro-Electronics (IMI) na
Loznom kalemu prostiraće se na 14 000 kvadrata, a radovi će, prema planovima investitora, biti okončani do juna.

“Početkom proleća očekujemo prve konkurse za zapošljavanje. IMI je već zaposlio određeni broj inženjera, a sa tim će i nastaviti“, izjavio je gradonačelnik prilikom obilaska radova, koji se, za sada, odvijaju po planu.

Lozni kalem gradonačelnik je obišao zajedno sa većnicima Mihajlom Zdravkovićem, Milošem Miloševićem i Milanom Ranđelovićem, načelnikom Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.

Foto: Niške Vesti

Ovde dolazi jedna od poznatih svetskih kompanije, zapošljavaće veliki broj ljudi a među njima veliki broj visokoobrazovanih. Veliki su prihodi koji dolaze uz same investicije, sav taj porez na zarade sliva se u gradski budžet, a iz njega se kasnije finansira sve – od socijalnih davanja do komunalne infrastrukture“, navodi Bulatović.

Prostor od 30 hektara na Loznom kalemu je, osim za fabrike, predviđen i za, dugo očekivani i najavljivani, akva-park. Tokom novembra meseca se očekuje saglasnost iz Vlade za njegovu izgradnju, navode iz Grada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com