Društvo

Bulatović: Grad podržava inicijativu da KC Niš dobije naziv po dr Lazi

Niš podržava inicijativu da Klinički centar Niš dobije naziv po imenu doktora Miodraga Lazića koji je preminuo od posledica koronavirusa.

Ovu informaciju potvrdio je gradonačelnik Niša Darko Bulatović u intervjuu za televiziju Zona plus.

“Naravno da će Grad učiniti sve što se očekuje od njega kada tako nešto i zvanično dođe, to nije sporno uopšte. Šteta je što u ovoj situaciji nismo još bili u prilici da oplačemo te ljude koji su stradali zbog svega što se dešava”, rekao je Bulatović.

Doktor Miodrag Lazića preminuo je u 65-oj godini života 14. aprila, a dan kasnije formirana je fejsbuk grupa Inicijativa za naziv Kliničkog centra Niš – Dr Miodrag Lazić LAZA. Ova grupa broji više od 43 hiljade članova.
Dr Lazić sahranjen je u subotu, 18. aprila, na Novom groblju u Nišu. Na večni počinak ispraćen je uz ispunjenje poslednje želje.

“To je veliki gubitak za porodicu, medicinu, zdravstvo, za Grad. On je od onih lekara koji je potencirao da su svi pacijenti jednaki, on je to naglašavao posebno. Nažalost kada neko u našem narodu strada, tek tada shvatamo i pokazujemo odnos. A ko nam je branio juče?”, dodao je Bulatović.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com