Društvo

Bugarska Vraca i Niš na zajedničkom projektu za fondove Evropske unije

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa saradnicima sastala se u Gradskoj kući sa rukovodstvom bugarske opštine Vraca. Razgovaralo se o prekograničnoj saradnji i apliciranju sa zajedničkim projektima prema fondovima Evropske unije. S obzirom da oba grada poseduju brojne potencijale za privlačenje turista iz regiona, Evrope i sveta postignuta je saglasnost da je oblast u kojoj se može uspostaviti najbrža moguća saradnja turizam.

Vraca ima nešto više od 60 hiljada stanovnika, samo stotinak kilometara je udaljena od glavnog grada Sofije i ima brojne ideje za razvoj turizma, od adrenalinskog parka do sadržaja namenjenih rekreativnom turizmu, rekao je gradonačelnik Vrace Кalin Кamenov.

Foto: Grad Niš

Gradonačelnica Sotirovski upoznala je goste iz Bugarske sa potencijalima niškog kraja koji takođe pružaju niz mogućnosti kako za ekstremne sportove, paraglajding, tako i za banjski i zdravstveni turizam. Niš u prvoj polovini godine beleži sve bolje rezultate u turizmu i očekujemo da će do kraja godine rast broja posetilaca biti sve veći, poručila je gradonačelnica.

„Sastali smo se sa rukovodstvom bugarske opštine Vraca kako bismo dogovorili zajedničke projekte prekogranične saradnje za konkurs kod fondova Evropske unije. Sa gradonačelnikom Vrace Kalinom Kamenovim i njegovim saradnicima saglasili smo se da je zajednički nastup moguć u oblasti turizma i da ćemo kroz projekte afirmisati brojne turističke potencijale lokalnog kulturnog, istorijskog i prirodnog nasleđa koje oba grada imaju. Sa našim bugarskim partnerima nastavićemo razgovore kako bismo Evropi ponudili najbolje ideje, a žiteljima oba grada omogućili bolje sadržaje“, rekla je je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Foto: Grad Niš

Dogovoreno je da se razgovori predstavnika dva grada i turističke privrede nastave kako bi se na vreme sačinila zajednička projektna ideja za finansiranje u okviru Interreg VI-A IPA programa Bugarska-Srbija 2021 – 2027.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com