Društvo

Bugari i Grci najčešći gosti Niša

U prva tri meseca tekuće godine nastavljen pozitivan trend rasta broja turista

U periodu od januara do marta ove godine povećan je ukupan broj turista koji su posetili naš grad za 12 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Od toga, broj domaćih turista porastao je za 7 odsto, dok se broj gostiju iz inostranstva, prema podacima Zavoda za statistiku Republike Srbije, uvećao za 16 procenata.

Povećan je i broj noćenja za isti period i to 13 odsto u odnosu prošlu godinu, pa sada iznosi 33 389, pri čemu je broj ostvarenih noćenja domaćih turista veći za 17, a stranih za 9 odsto.Kada je reč o zemljama porekla gostiju iz inostranstva, u prvom kvartalu ove godine najveći broj turista u Niš je došao iz nama susednih zemalja: Bugarske i Grčke, ali primetan je i porast stranih gostiju iz Kine, Makedonije i Švedske.

Najveći broj turista Niš je posetio u martu, kada je došlo do ukupnog povećanja broja gostiju za 22 procenta u odnosu na isti period lane.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com