Politika

Budžet za narednu godinu opštine Palilula manji. Nedostaju projekti Evropske unije

Opština Palilula u budžetu za 2023. predviđa ukupno 165,4 miliona dinara, što je manje za 10 miliona nego ove godine zbog nemogućnosti da se na vreme predvide evropski projekti, rekao je predsednik te Gradske opštine Bratislav Vučković. U budžetu za narednu godinu sagledani su svi predlozi građana i udruženja, a prioritet ostaje komunalno uređenje ulica.

On je naveo da su kao i do sada i ove godine na prvo mesto stavljali prioritete građana.

Bratislav Vučković, predednik GO Palilula

“Možda smo i jedna od prvih opština, ne samo u Nišu, nego i u Srbiji, koja je objavila javni poziv građanima da dostavljaju svoje predloge i svakako smo prva gradska opština koja je usvojila Odluku o javnim raspravama. Želimo da učešće građana bude maksimalno, s obzirom na to da je to njihov novac i da oni trebaju da imaju pravi uvid u njegovom raspolaganju“, kazao je Vučković.

Vučković je izrazio nezadovoljstvo manjim brojem građana koji su učestvovali u javnoj raspravi. Prema njegovim rečima, javio se mali broj udruženja građana, i tek poneki građanin, ali nada se da će u narednom periodu taj broj biti veći. Predlozi građana se uglavnom odnose na komunalno uređenje ulica. Iz GO Palilula najavljuju da će njihovi predlozi biti prosleđeni „Direkciji za izgradnju Grada Niša“.

Foto: N.P.

Projekcija budžeta za narednu 2023. godinu je 165 miliona. Prošlogodišnji budžet je 175 miliona. Ove godine je budžet manji jer nismo imali tu mogućnost da angažujemo neki međunarodni projekat zbog formiranja Vlada, još su ti fondovi Evropske unije zatvoreni, tako da ćemo u narednoj godini aplicirati ka fondovima Evropske unije, već imamo projektne ideje“, kaže predsednik GO Palila Bratislav Vučković.

Vučković je zaključio da je budžet za seldeću godine opštine Palilula i socijalni i razvojni.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Kanalizacija obecana jos pre 3 godina, naselje Gabrovac. Dalje nema potrebe da komentarisem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com