Ekonomija

Budžet GO Palilula za 2020. godinu iznosiće 160 miliona dinara

Budžet Gradske opštine Palilula za 2020. godinu iznosiće 160 miliona dinara što je 15 odsto više od budžeta u ovoj godini. Kao i do sada planirana  su sredstva za najsiromašnije kategorije stanovništva, kao i za nastavak projekata koji su započeti među kojima se nalazi i uređenje atarskih puteva u seoskim  sredinama za šta je izdvojeno 8,5 miliona dinara.

 

 

‚‚Nastavićemo i sa brigom o komunalnom redu na teritoriji GO Palilula koja podrazumeva izgradnju novih podzemnih kotejnera,  sa svim izdavanjima udruženjima u oblasti sporta i kulture, a sa Naciobalnom služnom za zapošljavanje realizovaćemo ugovor o novom zapošljavanju žitelja naše opštine” – kaže Ivan Dragišić, šef Odseka za finansije GO Palilula.

Budžet GO Palilula je za naredni godinu, kaže Dragišić, planiran na realnim osnovama.

‚‚Samo onoliko koliko smo zaista u mogućnosti da obezbedimo novca, tako smo planirali i za trošenje” – kaže Dragišić.

Prema rečima sekretara Skupštine Jovice Damnjanovića opština je pripremila i više projektnih aktivnosti.

‚‚Pripremili smo desetak predloga projekata koji su  i dalje u nacrtu. Ideja je da u 2020. godini preko nadležnih republičkih ministarstava, preko međunarodnih projekata ali i u saradnji sa Gradom ti projekti budu  realizovani. Neki od njih su vezani za poljoprivredu, neki za  infrastrukturu i komunalno uređenje, a za neke od projekata moraćemo da sarađujemo i sa republičkim preduzećima kao što su Železnice Srbije” – kaže Damnjanović.

Jedan od projekata obuhvata uređenje spomen kompleksa Bubanj koji će zahtevati i saradnju sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture. Sa JKP Mediana planira se postavljanje dva montažna toaleta.

‚‚Postoji inicijativa za uređenje putnih prelaza preko pruge, ali to ćemo raditi sa Železnicama Srbije. Ideja je da se na pravcu Niška Banja – Novo Selo postave bankine i pasarele za prelaz preko pruge, ali o tome koliko će to koštati i na koji način to možemo da realizujemo moramo da se dogovaramo sa nadležnim preduzećima‚‚- kaže Damnjanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com