Ekonomija

Budućnost Niša i Nišlija u naprednim tehnologijama

Nakon nedavno završenog II Foruma naprednih tehnologija organizatori su zaključili da su na dobrom putu da mladima ponude perspektivu u Nišu. Prvi korak je Naučno-tehnološki park koji bi trebalo da bude izgrađen, kako je najavljeno, iz budžeta Republike Srbije.

II Forum naprednih tehnologija, Oficirski dom, Niš
II Forum naprednih tehnologija, Oficirski dom, Niš

Posle II Foruma naprednih tehnologija stav grada kao organizatora i svih institucija partnera u organizaciji ovog sajma je da je to put kojim Niš treba da ide kako bi pratio moderne tokove.

Gosti izlagači na Forumu imali su priliku da vide potencijale Niša, firme da se međusobno upoznaju i sagledaju mogućnost saradnje, a mladi ljudi da prepoznaju perspektivu u svom gradu.

“Bitno je da se promeni klima u ovom gradu. Da ponudimo perspektivu mladim ljudima i da im Niš ne bude usputna stanica gde će provesti samo svoju mladost, već da ostanu ovde. A da bi ostvarili svoje snove moramo da im ponudimo perspektivu i u profesionalnoj karijeri”, rekao je dekan Elektronskog fakulteta u Nišu, Dragan Janković.

Prema rečima gradonačelnika ideja  je da se moderne tehnologije kvalitetno implementiraju na svim nivoima lokalne samouprave. Krenulo se i u organizaciju III Foruma, a kako kaže Forum je nešto što traje 365 dana u godini.

“Prvi put se dešava da se odmah nakon završetka jednog sajma krene u aktivnosti povodom sledećeg. Upravo to govori o značaju Foruma naprednih tehnologija za naš grad. Danas smo se okupili kao organizatori i partneri na projektu da prodiskutujemo o narednim koracima, a nadamo se da će zaživeti i projekat iz budžeta Republike Srbije, a to je izgradnja Naučno-tehnološkog parka”, istakao je Darko Bulatović.

Volonteri Foruma naprednih tehnolgija, Niš
Volonteri Foruma naprednih tehnolgija, Niš

Posebno su nagrađeni mladi ambasadori odnosno volonteri ovogodišnjeg Foruma i dobili su potvrdu o radu na sajmu koja će im biti plus u radnoj bigorafiji kada budu aplicirali za radno mesto iz oblasti IT sektora.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com