Društvo

Budućnost je u humanim ekonomistima

Studenti Ekonomskog fakulteta kitili su jelku, a svako ko je okačio ukras dao je dobrotvorni prilog, slatkiš ili igračku koji će biti deo paketića za mališane bez roditelja.

Ova humanitarno-zabavna akcija okupila je brojne studente svih niških fakulteta, a prikupljena sredstva i paketići biće prosleđeni organizaciji “Osmeh na dar” koja će obradovati one kojima je najpotrebnije za vreme praznika.

Humanitarna akcija pod nazivom “Osmeh na dar” odjeknula je na svim fakultetima u Nišu.

Studenti kažu da je cilj akcije prikupljanje dovoljno novca, slatkiša, bojanki i igračaka kako bi mališanima bez roditelja ulepšali praznične dane i pokazali da neko misli na njih.

Od prošle nedelje donacije se sakupljaju i na Ekonomskom fakultetu.

„Prvo smo okitili jelku, pri čemu je svako ko je želeo od studenata ili zaposlenih na fakultetu doneo ukras i ostavio neki novčani prilog ili poklon. Imali smo i tradicionalnu karaoke žurku humanitarnog karaktera gde je takođe svako ko je pevao ostavio neki dobrotvorni prilog. Želja nam je bila da se uključimo i izmamimo osmeh najmlađima bez roditeljskog staranja“, rekao je predsednik studentskog parlamenta Ekonomskog fakulteta u Nišu, Ivan Cvetković.

On dodaje da su do sada prikupili oko 30 hiljada dinara, puno slatkiša i igračaka.

Jedan od humanitaraca i student treće godine Ekonomskog fakulteta, Anđela Jovanović kaže da je stvar lične prirode hoćemo li donirati ili ne, ali da je nama kao društvu to neophodno.

“ Svakako je bitno da svako od nas da neki minimalni doprinos, maker oni koji to mogu. Na sreću broj studenata na našem fakultetu je veliki, pa se nadamo da ćemo do kraja akcije izaći sa većom svotom novca kako bismo usrećili što više najmalđih”, kazala je Anđela Jovanović.

Od ponedeljka pakovaće se i paketići. Gotovi paketi zajedno sa prikupljenim novcem biće odneti u fondaciju “Osmeh na dar” koja će sredstva raspodeliti deci kojoj je to najpotrebnije, a paketiće uručiti pred samu Novu godinu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com