Zdravlje

BUDI HUMAN: Za Miličin život bez bola!

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Milicu G. Krstić (1985)., kojoj je pre pet godina otkrivena duboko infiltrativna endometrioza, naizgled benigna bolest, koja se u njenom slučaju ponaša kao maligna.

Naime, zbog endometrioze prestala je funkcija desnog bubrega koji je 2017. godine i odstranjen.

“Na žalost, posle dve godine endometrioza je napala i levi ureter, što je rezultiralo zastojem levog bubrega. U saradnji ginekologa i urologa pokušano je hirurško lečenje, ali galopirajući tok bolesti doveo je do ugroženosti bubrega i levog uretera. Sve vreme je u konstantnom hroničnom bolu visokog stepena”, navodi ova humanitarna organizacija.

Kako bi se očuvala funkcija jedinog preostalog bubrega, Milici je plasirana JJ sonda kao privremeno rešenje, kako bi se omogućio protok urina bez zastoja i sačuvala funkcija bubrega. Zamena sonde se obavlja na tri meseca.

“Dosadašnja iskustva i uspešnost u lečenju ove bolesti (najteži oblik endometrioze) u Srbiji je izuzetno mala; predložen je pregled od strane eminentnog evropskog stručnjaka u ovoj oblasti koji je potvrdio ozbiljnost dijagnoze i potrebu za opsežnom visokorizičnom operacijom kako bi se problem definitivno rešio”.

Preporuka je da se operacija obavi uz multidisciplinarni tim stručnjaka u specijalizovanom centru za lečenje endometrioze u Beču.

Milici su iz tog razloga potrebna sredstva za operaciju, specijalističke preglede, lekove, kao i za putne troškove.

Za Miličin život bez bola! Budimo humani!

Pomozimo Milici!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 921 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human921 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000795327-74

Uplatom na devizni račun: 160600000079559546
IBAN: RS35160600000079559546
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com