Društvo

BUDI HUMAN: Postani volonter Crvenog Krsta

Crveni krst Niš raspisuje konkurs za prijem volontera koji žele da budu edukatori prve pomoći u osnovnim i srednjim školama. Poziv je otvoren za sve zainteresovane sa završenom srednjom medicinskom školom, strukovnim studijama ili medicinskim fakultetom.

Crveni krst svim volonterima obezbeđuje besplatnu obuku iz prve pomoći, kako bi stekli ili obnovili potrebna znanja i veštine u pružanju prve pomoći unesrećenima, koja će kasnije preneti školskoj deci.

Cilj je da se što veći broj mladih ljudi osposobi za pružanje prve pomoći u slučaju elementarnih nepogoda, ali i u svakodnevnim situacijama koje to zahtevaju.

Foto: Crveni Krst Niš

“Potrebno je da svi poznaju prvu pomoć, zato Crveni krst realizuje aktivnosti na širenju znanja o prvoj pomoći, prvenstveno kod školske dece i mladih. Naši volonteri su samo u 2016. godini obučili oko hiljadu srednjoškolaca i to je sigurno doprinelo da se u kriznim situacijama spasu ljudski životi”, kaže sekretar Crvenog krsta Niš Sanja Stojanović.

Svi zainteresovani mogu da se jave Crvenom krstu Niš u Obrenovićevoj ulici br. 39.
ponedeljak – petak: 08h – 14h,
018/511-316, 018/511-317
018/523-718

Postanite i vi volonter Crvenog krsta!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com