Društvo

Budi HEROJ: Spasi nekome ŽIVOT!

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR i Zavod za transfuziju krvi Nis Vas organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi povodom Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi u ponedeljak 14. juna od 7 do 19 časova u Zavodu za transfuziju krvi u Nišu.

“NURDOR je 2021. godinu započeo pod sloganom „Zajedno smo jači!“ i u tom duhu i nastavlja. Ono što smo naučili iz prethodne godine jeste da bez solidarnosti i podrške ne može biti dobro nikome od nas. Zato će NURDOR od ove godine postati aktivan saveznik Zavoda za transfuziju krvi u Nišu, kao jedne od najvažnijih ustanova u našoj zemlji, kada je reč o lečenju i spašavanju života”.

U ponedeljak, 14. juna u Zavodu za transfuziju krvi u Nišu (Bulevar dr Zorana Đinđića br. 48) od 7 do 19 časova, biće organizovana i akcija dobrovoljnog davanja krvi, dok će NURDOR-ova akcija sa volonterima biti održana u periodu od 10 do 14 časova.

“Možda baš tvoja krv pomogne nekom detetu koje se leči od raka. Nisu najvažnije donacije u novcu. I TI možeš spasiti život. U Srbiji od 100 ljudi koji mogu dati krv, to učini 3! Dođite, da zajedno menjamo ovu statistiku, navike, prioritete i ovaj svet”, poručuju iz Nurdora.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com