Društvo

“Buč Kesidi” nastupa u Nišu

Pančevački sastav Buč Kesidi održaće veliki samostalni koncert u Nišu u subotu, 21. maja u u Dvorištu Banovine od 21 sat.

Ovo će ujedno biti prvi nastup benda nakon dva unapred rasprodata koncerta u Nišu 2019. godine.

“Buč Kesidi trenutno radi na novom albumu i neke od novih pesama publika će imati prilike da čuje uživo u Nišu”, navode organizatori.

Organizatori navode da će ljubitelji ovog disko pop-rok elektro boj benda, ulaznice moći da kupe na svim prodajnim mestima Tickets.rs i Gigistix po ceni od  1.000 dinara, dok će neposredno pre koncerta cena karte biti 1.200 dinara.

Prodajna mesta u Nišu:

Knjižare Vulkan, Delfi i Indigo, Agencija Big Star Travel (Cara Dušana 84a) i na OMV pumpama.

Biografija:

“Buč Kesidi” je, kako sami kažu, “levoruki disko pop-rok elektro boj bend duo” iz Pančeva. Čine ga prijatelji iz srednje škole Zoran Zarubica (bubnjevi, vokal) i Luka Racić (gitara, vokal), koji zajedno sviraju od 2013. godine. Početak uspeha benda vezuje se za 2016. godinu kada izbacuju prvi studijski album “Posesivno-ospulsivni hospul. Dve godine nakon toga, 2018. počinju da rade na novom albumu, na kom isprobavaju novi zvuk uz pomoć sintisajzera i semplova. Krajem 2018. godine izlazi singl “Nema ljubavi u klubu”, koji vrlo brzo postaje veliki hit. Upravo ta numera je bila prelomna tačka u karijeri benda”, organizatori o bendu.

Na jesen 2020. godine objavili su vinil albuma “Euforija”. Limitirana serija od petsto crvenih ploča rasprodata je za nekoliko dana. Bend je prošle godine nastupio na gotovo svim najbitnijim domaćim festivalima a kruna sezone su svakako koncert kod Pobednika u Beogradu i pet uzastopnih rasprodatih koncerata u Zagrebu. Bend je prošle godine publici predstavio i film Euforija uživo koji je prikazan u bioskopima širom regiona.

Foto: Sofija Modosanov i Ivana Tesic

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com