Društvo

Brzobrođani zatrpali rupu dalekovoda, najavili još jedan protest

Stanovnici niškog naselja Brzi Brod sutra će ponovo protestovati protiv izgradnje dalekovoda čiju gradnju su Elektromreže Srbije nedavno započele u blizini njihovih kuća, igrališta i crkve.

Stanovnici Brzog Broda koji se protive gradnji dalekovoda, proteklih dana su zatrpali rupu iskopanu zbog postavljanja prvog stupa dalekovoda u blizini dečijeg igrališta i u jednom delu postavili krst. Oko 50 stanovnika tog naselja je prošle nedelje stalo ispred mašina na gradilištu, zbog čega su radovi na izgradnji dalekovoda privremeno obustavljeni.

Prema rečima meštana, gradnja bi sutra trebalo da bude nastavljena čemu se ne protive, ali pod uslovom da dalekovod bude izgradjen podzemno, a ne nadzemno. Stanovnici Brzog Broda su u protekle dve nedelje dva puta protestovali i blokirali Bulevar svetog cara Konstantina koji od Niša vodi do Niške Banje.

Elektromreže Srbije oglasile su se povodom zaustavljanja radova i istakli da su gradjani postupili “neovlašćeno i nezakonito”. Iz tog preduzeća su poručili gradjanima da dalekovod od trafo stanice “Niš 2” do trafo stanice “Niš 6” mora biti izgradjen, jer bi u protivnom elektroenergetski sistem bio ugrožen. Nadležni u EMS uveravaju stanovnike Brzog Broda da će dalekovod biti izgradjen po najsavremenijim svetskim standardima i normativima zaštite životne sredine. Novi protest stanovnika Brzog Broda najavljen je za sutra u 18,00 sati.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Ljudi su u pravu…Medjutim,gradonacelnica ce dobiti dva stana ,kod Delte…A zbog tog kompleksa se i vuce kabl…Podrzimo mestane i najurimo goveda…

  2. Ne znam kako drugačije da Vam se obratmi. Ne vidim kontakt.
    Predlažem za početak, besplatno, da imate rubriku umrlih, svakodnevno, na Niškom groblju a ne na svakih deset dana ili kad daleko bilo umre neki Vaš(kao što radi dotični iz N.N) odmah. I Vama će sigurno da Vam se poveća broj pregleda,ako Vam je stalo do toga. Sarađujte sa ,,Medijanom”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com