Društvo

Brzobrođani sa maskama i u kombinezonima ponovo rekli “STOP DALEKOVODIMA”!

Sa maskama i u kombinezonima, koji simbolično predstavljaju zastitu od dalekovoda koji su bili planirani da budu izgradnjeni u naselju Brzi Brod, stanovnici ovog naselja ponovo su protestovali i po osmi put poručili da se neće složiti sa namerom Elektromreže Srbije da izgradi nadzemne dalekovode.

 

“Na ulici ostajemo kreativni, u pregovorima konkretni. Maska predstavlja otpor ili bunt protiv dela sistema ili pojedinaca, konkretno u našem slučaju protiv svih onih koji podržavaju izgradnju dalekovoda u Brzom Brodu i na taj način direktno ugrožavaju nas i našu zajednicu”, kazali su.

Foto: Uređenje naselja Brzi Brod

Oni su blokirali Bulevar cara Konstantina, a na čelu kolone ponovo je bila poruka “Biće kasno kad vam bude jasno” i “Stop dalekovodima”. Pojedini su nosili i majice na kojima je napisano “Kada nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost”. Sa protestima kažu neće stati, sve dok ne ispune svoj cilj.

Da podsetimo, stanovnici Brzog Broda krenuli su sa protestima pre gotovo dva meseca, zbog izgradnje dalekovoda čije žice bi trebalo da prođu pored kuća, škole, vrtića, igrališta i zelene površine uz samu reku Nišavu, koju mnogi stanovnici ovog grada koriste za rekreaciju. Oni su zatrpali rupu koju je iskopao izvođač radova i na tom mestu postavili krst. U dva navrata su sprečili nastavak radova. Poslednji put izvođaču je asistirala i policija, ali su meštani uspeli na domišljat način, mirnim putem ponovo da spreče radove. Oni su pozvali predstavnike EMS-a i Grada na javnu debatu i podsetili da je struka osporila studiju Elektromreže Srbije.

Struka OSPORAVA studiju Elektromreže Srbije o izgradnji dalekovoda u Brzom Brodu

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com