Društvo

Brzobrođani protestom obeležavaju godišnjicu borbe. Da li će ovo biti i poslednji?

Prošlo je punih godinu dana kako se stanovnici niškog naselja Brzti Brod bore zbog  gradnje nadzemnog dalekovoda, koji bi prema projektu prošao neposredno pored dečijeg igrališta, crkve, a u blizini škole. Oni imaju samo jedan zahtev, da kablovi prođu podzemnim putem, kao što je to slučaj i u drugim delovima grada. Za večeras u 18 časova su najavili novi protest, jedanaesti po redu pod nazivom “Godinu dana zajedno”.

Stanovnik ovog naselja i jedan od organizatora protesta Ivan Cvetanović je izrazio nadu da će ovo biti poslednji protest koji organizuju.

“Nakon iscrpljujućih razgovora u Vladi Republike Srbije gde smo pokušali da nađemo rešenje u tehničnom smislu, nadamo se da će prevladati zdrav razum i da će do toga i doći”, rekao je Cvetanović i dodao da su za to dobili čvrste garancije.

Večeras se okupljaju, dodaje kako bi obeležili godinu dana mukotrpne borbe.

“Želemo da još jednom na civilizovan način pokažemo svima da mi ne odustajemo od naših zahteva”, dodao je on.

 

 

Cvetanović je pozvao sve prijatelje i komšije da se okupe večeras i da još jednom svi zajedno pokažu ozbiljnost i odlučnost kada je očuvanje životne sredine u pitanju i njihov zahtev da dalekovod ide podzemno. Slogan večerašnjeg protesta biće “naša deca bagere ne pale, ne tražite kod nas šorceve plave”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com