Društvo

Brzi Brod protestovao zbog gradnje dalekovoda, od sutra kucaju na vrata institucija

U niškom naselju Brzi Brod, zbog najavljenog nastavka gradnje nadzemnog dalekovodam stanovnici su i večeras protestovali.

Na nešto više od jednog sata blokirali su Bulevar svetog cara Konstantina koji Niš povezuje sa Niškom Banjom, ali i Belom Palankom i Pirotom.

I ovoga puta nosili su veliki transparent sa natpisom “Biće kasno kad vam bude jasno”, zastave, ali i pecaljke na čije su udice okačili fotografije gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski.

Oni su najavili da će od sutra, radikalizovati otpor gradnji dalekovoda i krenuti da obilaze ustanove, poput kabineta gradonačelnice, Zavoda za urbanizam, katastra i Uprave za imovinu.

Stanovnici Brzog Broda su istakli da imaju samo jedan zahtev, a to je da umesto nadzemnog, bude izgrađen podzemni dalekovod.

Ivan Cvetanović podsetio je da su građani u toku 2022. protestovali devet puta kako bi izdejstvovali promenu projekta i da im je obećano da će dalekovod biti izgrađen podzemno.

“Na žalost, nakon godinu dana, gde smo se mi saživeli sa tim da smo problem rešili, ovog ponedeljka su se radnici pojavili u pratnji policije, komunalne policije, “Parking servis” i sa nalogom Uprave za imovinu”, kazao je Cvetanović.

Prema njegovim rečima, nadležni za gradnju dalekovoda ne samo da nemaju razumevanje sa žitelje Brzog Broda, već im i prkose.

Kazao da rukovodstvo grada i niška Srpska napredna stranka ništa nisu do sada učinili za stanovnike Brzog Broda, a nije, kako je dodao, ni sada kada je u pitanju gradnja dalekovoda.

“Sve što smo u naselju uradili park, igralište, uradili smo sami. Očigledno je da nemaju kapacitet da vode ovaj grad i iskreno se nadam da ćemo im uskoro videti leđa”, istakao je Cvetanović.

Dragan Radosavljević je rekao da nije iznenađen namerom Elektromreže Srbije da nastavi gradnju dalekovoda, ali da je očekivao “neku dozu ljudskosti i morala kod lokalnih političara”.

“Gradonačelnica treba da bude naša predstavnica, a ne da poltroniše i uvlači se onima koji su iznad nje. Za mene ona više nije gradonačelnica”, rekao je Radosavljević.

 

Stanovnici Brzog Broda su istakli da ne žele nadzemni dalekovod velike snage iznad kuća, lokalne crkve, igrališta i izletišta jer će, kako su naveli veliko zračenje kablova ugroziti zdravlje ljudi.
Učesnici protesta su i ovoga puta nosili veliki transparent na kome je pisalo: “Biće kasno kad vam bude jasno”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

6 Komentara

  1. Postovani Dragane, Sotirovska za Vas nije vise gradonacelnica, no i dalje glasace te SNS i Vucica, sto je tu postavi i zbog nerada, nepotizma i ne zanja je ne menja ???

    1. Dragan,
      Hvala za “poštovani” jer vidim da nemate pojma ni o meni a još manje o mojim političkim ubedjenjima koja su svakako moja lična stvar. Politički ostrašćeni, bez uključivanja zdrave pameti su i uzrok ovakvih dogadja ja, bez obzira kojoj stranki naginju.

  2. ISTINA
    Istina je da su ljudi na bilo kojoj visini SNS, vlast nad nama. Vladaju i vladaće sve dok glasamo za njih. Ja sam penzioner, a penzioneri su za SNS glavni izvor vlasti. Ako znamo da od 1.5 milion penzionera
    1 milion ima penziju ispod 42.ooo din. JASNO JE KAO DAN, da će povišicom od ,5,5 posto od oktobra meseca, neće mogu da za 2.200 dinara povišice kupe ni 20 kg. krompira! Ali , On daje, a oni ”žuti” ni to nisu davali, kaže ta masa od 1.000.000 glasača. I naravno, sa ovako tankom uzicom koja se zove obećanje, Velikog Štrumf i npr. niška Štrumfeta vladaće još 50 godina!

  3. Gavrilo ustani molim te. Ti si imao najveća mu.a iako si bio najmlađi i najniži.
    Sada hodaju žestoki momci sa mudi a kao u bebe al im zato jezici kao u mravojeda.
    Ima takvih i sa kravatama, laprdaju i lažu narod u skupštini ali su na platnom spisku žvalavog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com