Sport

Bronzana medalja za Sofiju Rodić u Italiji u brzom klizanju

U mestu Baselga di Pine, Italija, je 5. i 6. februara,  odrzano takmičenje u brzom klizanju na ledu pod nazivom „60. Trofeo Alberto  Nicolodi“. Takmičenja je okupilo brze klizače iz 13 zemalja. U kategoriji devojčica od 11-13godina bilo je 18 devojčica. Među njima je i mlada Nišlijka, Sofija Rodić.

Sofija je uspela da se plasira u super finale ovog takmičenja i svom gradu donese još jednu medalju. Ovog puta se na postolje popela kao treća na takmičenju u svojoj kategoriji a oko vrata se našla bronzana medalja. Uspeh vredan svake pažnje i pohvale, a u timu mlade Sofoje nisu krili zadovoiljstvo zbog postignutog uspeha.

„Na takmičenje sam otišla da uživam i da dam sve od sebe,u nadi da ću da osvojim medalju. Pošto sam preležala covid u predhodnih 15 dana, bilo  mi je teže, nisam znala da li ću imati dovoljno snage. Ali, uspela sam da postignem uspeh zahvaljujući prevelikoj volji i zelji“, kratko je prokomentarisala svoj uspeh Sofija.

Sofija  na ovom takmicenju učestvuje  od 2018 godine. Godine 2019. uspela je da osvoji srebrnu medalju i istu titulu ponela je 2020.godine.

„U godini za nama ovaj gradić na severu Italije, zbog pandemije izazvane Kovidom 19, nije organizovao 60. jubilarno takmičene. Ovaj jubilej  je, uz stroge epidemioloske mere,  ipak odrzan  5. i 6. februara  2022. i uprkos svemu uspeo je  da okupi veliki broj takmičara. Sofija je uspela da  izbori u disciplini na 777 metara treće mesto, dok je na 500 m bila druga, čime se izborila za ulazak u finale“, kažu u Sofijinom timu.

Oštra borba za medalju Sofiju je čekala upravo u finalu takmičenja. Za jedno od mesta na pobedničkom postolju borala se sa prvakinjama u njihovoj kategoriji iz Holandije i Ukrajine.

 

„ Sofija je vodila ostru borbu u finalu sa devojčiom  Soloviovom Katerinom, koja je u svojoj  kategoriji najbolja u Ukrajini i devojčicom Lise Dijkstra, najboljom u svojoj kategoriji u Holandiji. U ukupnom plasmanu  Sofija je  osvojila je bronzu. U svim disciplinama, uprkos nestostatku  leda, Sofija je uspela i da obori i  lične rekorde na 500 metara -49:741 s, 777 metara – 1:20.299 s, i 1000 metara-1:43.038“, sa oduševljenjem potvrđuju iz njenog tima.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com