Društvo

Brojni uspesi učenika Umetničke škole u 2018. godini

U 2019. godinu učenici Umetničke škole u Nišu ušli su sumirajući brojne uspehe ostvarne u poslednjem kvartalu prethodne godine.

“Učenici Umetničke škole u Nišu godinama unazad nižu uspehe na brojnim takmičenjima i konkursima u zemlji i širom sveta. U poslednjih mesec dana nastavljaju tradiciju osvajanja nagrada i na taj način stasavaju u velike umetnike” ističu iz Umetničke škole.

Na likovnom konkursu malog formata “Mini restArt”,u konkurenciji od oko 3000 radova učesnika iz osamdesetak gradova širom sveta, drugu nagradu za grafiku u V kategoriji osvojila je Andrijana Krstić, a njena nastavnica Ivana Stanković nagrađena je kao pohvaljeni mentor.

Na XX međunarodnom likovnom konkursu „Radost Evrope“ 2018. pohvalu za kolekciju uzrasta od 16 do 18 godina dobila je Umetnička škola Niš, učenica Aleksandra Milanović osvojila je drugu nagradu, a pohvaljene su učenice Katarina Milosavljević, Anastasija Milićević, Jelena Malikov, Aleksandra Milutinović. A u Litvaniji na nagradnom konkursu male grafike Competition of graphic miniature panevezys art school drugu nagradu ponela je Katarina Ivković.

Na likovnom konkursu EU PRO-a „Srbija u EU – Čime ćemo obogatiti Evropsku uniju“ svojim rezultatima istakli su se: učenica Danica Stojanović – prva nagrada za kalendar i osvojen laptop , a nastavnica Olivera Stanković-Petrović je nagrađena za svoju posvećenost i uloženi trud. Rad učenice Milice Nikolić ušao je u uži izbor i bio istaknut na izložbi povodom dodele nagrada.

Mladi umetnici su pokazali svoj društveni angažman i likovnim rešenjima na temu projekta „Od aktivizma do suzbijanja ekstremizma“ Društva za razvoj dece i mladih „Otvoreni klub“ za šta su nagrađeni novčanim nagradama Katarina Ivković, Marija Tatić i Lena Stanojević.

“Da se u Umetničkoj školi razvijaju i drugi talenti učenika, kao što su književnost i pisanje, dokazuje i uspeh na XVII međunarodnom Festivalu poezije za decu i mlade „Tragom pjesme Desanke Maksimović“ (Istočno Sarajevo), na kome je učenik trećeg razreda Pavle Jakšić, uz mentorstvo nastavnice Marije Glidžić, osvojio prvu nagradu za poeziju inspirisanu ciklusom „Tražim pomilovanje“.”, ističu iz Umetničke škole u Nišu.

Maturanti odseka grafičkog dizajna Umetničke škole učestvovali su na prvom dizajnerskom hakatonu u Srbiji Design never sleep. Prvo mesto i nagradu od 1000 evra za prvu godinu studija osvojio je tim pod nazivom „LIMITed edišn“ iz Umetničke škole u sastavu: Jovana Ćirić, Jana Novaković, Anđela Nedeljković, Milica Jovanović. Drugo mesto i nagrada od 500 evra pripala je timu „Plavi piksel“ takođe iz Umetničke škole: Ksenija Stanković, Emilija Mladenović, Sandra Milanović i Andrea Paolilo.

“Verujemo da će uspesi ovih učenika biti podstrek njihovim vršnjacima i da će oni, kao i svi ostali učenici, uz svesrdnu podršku posvećenih nastavnika i dalje predstavljati Umetničku školu u Nišu u najboljem svetlu”, zaključuju iz Umetničke škole.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com