Virus KoronaZdravlje

Broj prvih pregleda u kovid ambulanti Doma zdravlja isti, ali postoji blagi porast pozitivnih

U kovid ambulanti niškog Doma zdravlja broj prvih pregleda na istom je nivou kao u prethodnom periodu, ali je broj pozitivnih blago povećan, rekla je za Niške Vesti Danijela Nešić, pomoćnica direktora ove ustanove, ocenivši trenutnu situaciju kao nestabilnu.

Tokom vikenda, dodala je Nešić, bio je nešto manji broj pregleda nego prethodnog. Broj prvih pregleda kreće se između 50 i 60 dnevno, dok se broj ukupnih pregleda u subotu i nedelju prosečno kretao oko 150.

“Ono što je bitno jeste da smo imali u toku prošle nedelje veći broj pozitivnih. To nas je zabrinulo, jer je ranije bilo između jedan i tri, a sada je između jedan i pet dnevno, tokom prošle nedelje”, izjavila je Nešić.

On a je dodala da sami pozitivni brisevi ukazuju na blagi porast i naglasila da je potrebno poštovati sve propisane mere.

“Nije tako strašna situacija, samo moramo više da vodimo računa, da držimo odstojanje, da nosimo maske i da prosto mislimo na to svi. Ne smemo da dozvolimo da dođe do naglog porasta i da zasita budemo žarište kao što su najavili”, kazala je Nešić.

Pomoćnica direktora Doma zdravlja je istakla da situacija poslednjih dana nije loša, već je nestabilna i neizvesna.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com