Virus KoronaZdravlje

Broj novozaraženih u Nišu blago opada

Epidemiološka situacija u Nišu bolja je u poslednjih nekoliko dana i došlo je do blagog pada broja zaraženih, rekao je dr Radovan Mihajlović na današnoj akciji u Domu zdravlja.

Prema poslednjim podacima, juče je bilo ukupno 2.580 pregleda, od kojih su 668 bili prvi pregledi, a urađeno je 164 rendgenskih snimaka pluća, a jednostrana ili obostrana upala pluća dijagnostikovana je kod 30 pacijenata.

“Urađeno je preko 800 testova, i kod 319 građana Niša je dijagnostikovana korona. Poslednjih 5 dana broj zaraženih je nešto manji. Ono što je bitno manji je broj i zaražene dece, jer je u poslednjih nekoliko dana, zaraženo bilo ispod 50 deteta” , naglašava  Mihajlović.

On upozorava da je broj zaražene dece i dalje visok uprkos smanjenju, pa je potrebno da najmlađi posebno obrate pažnju i čuvaju se od korona virusa.

U poređenju sa situacijom iz prethodnih nedelja, u Nišu se može videti zaravnanje krive koje može biti pokazatelj da će doći do poboljšanja u narednom periodu.

“To je samo pod uslovom da se strogo poštuju mere,odnosno da se nosi maska kada je to potrebno, znači u zatvorenom prostoru i otvorenom ako je distanca manja od dva metara,držanje distance i naravno – vakcinacija . “

Sve je više građana koji dolaze na vakcinaciju, pa svakodnevno ima oko 150 osoba koje primaju prvu ili drugu dozu vakcine, dok treću dozu dnevno primi približno 700 osoba. Dom zdravlja dnevno aplikuje i preko 1.000 vakcina, kaže Mihajlović.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com