Društvo

Broj beba u Srbiji od januara do novembra manji za 0,9% – Niški konobari obećali pomoć porodilištu, uprava UKC-a čeka pomoć države

U Srbiji je u periodu januar‒oktobar 2023. godine, smanjen broj živorođenih beba za 437, odnosno za 0,9 odsto u odnosu na isti period 2022. godine, saopštio je danas Republički zavod za statistiku (RZS).

Broj umrlih građana u periodu januar-oktobar ove godine smanjen je za 13.888, ili za 14,7 odsto, u poređenju sa istim periodom prethodne godine.

“Do novembra ove godine rođene su 50.964 bebe i u odnosu na isti period prethodne godine, kada je broj živorođenih iznosio 51.401, registrovan je pad od 437 odnosno za 0,9 odsto”, naveo je RZS.

U periodu januar‒oktobar 2023. godine umrlo je 80.308 ljudi ili 13.888 manje nego u istom periodu prethodne godine, kada je umrlo njih 94.196.

NIŠKO PORODILIŠTE ČEKA REKONSTRUKCIJU

Uprkos najavama Ministarstva zdravlja i rukovodstva Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu rekonstrukcija zgrade niške Klinike za ginekologiju i akušerstvo „uskoro neće krenuti.

Iz uprave UKC nisu mogli da odgovore na pitanje novinara, koji su pre dva dana posetili UKC povodom odličnih rezultata Prof. dr Tomislava Kostića, diretora Klinike za kardiologiju, kada će i da li će radovi uopšte krenuti.

Pomoć za niško porodilište najavili su humani konobari iz niške kafane Mrak, o kojima su Niške Vesti prve pisale.

UKC: Čekamo i dalje na rekonstrukciju ginekologije

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com