Ekonomija

Brnabić: Za 10 godina u Nišavskom okrugu otvoreno 16.000 radnih mesta

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Nišu da je za prethodnih 10 godina otvoreno blizu 16.000 novih radnih mesta na području Nišavskog okruga.

 

“U ovom trenutku u pregovorima smo sa osam različitih investitora oko otvaranja i ulaganja fabrika i pogona u Nišu. Biće tokom 2023. godine otvaranja novih pogona i novih fabrika”, rekla je Brnabić prilikom obilaska Naučno-tehnološkog parka.

Ona je najavila nova ulaganja države u dodatno proširenje niškog aerodroma i modernizaciju pruge Niš-Beograd.
Prema njenim rečima, prvih 100 dana rada Vlade na prvom mestu je obeležila nestabilnost na Kosovu i Metohiji, stalni incidenti i pokušaji predsednika Srbije Aleksandra Vučića da održimo mir sačuvamo stabilnost, izjavila je u Nišu premijerka Srbije Ana Brnabić.

Ona je potvrdila da će prvih 100 dana rada, Vlada Srbije obeležiti na jugu Srbije, obilazeći projekte u koje ulaže država.

Brnabić je kazala da će na samom obeležavanju reći šta je bilo dobro, a šta misli da je moglo biti bolje u dosadašnjem radu Vlade.

Brnabić je danas obišla Naučno-tehnološki park u Nišu i najavila da će do kraja godine početi gradnja još jedne zgrade NTP-a.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com