Ekonomija

BRNABIĆ: Aerodrom u Nišu će se i dalje širiti. Sporazum o saradnji aerodroma u Beogradu i Nišu

Direktori aerodroma Nikola Tesla iz Beograda i aerodroma u Nišu potpisali su sporazum o poslovnoj saradnji u cilju unapređivanja i obezbeđivanja preduslova za razvoj vazduhoplovstva u Srbiji.

Sporazum su potpisali generalni direktor Aerodroma Nikola Tesla Beograd Saša Vlaisavljević i v.d. direktora JP Aerodrom Niš Dušan Knežević.

Podrška Aerodromu u Nišu, kako se navodi, biće realizovana u oblastima tehničkog i tehnološkog razvoja, stručne obuke i usavršavanja zaposlenih u skladu sa programima stručnih službi beogradskog aerodroma i unapredjnja pružanja usluga prihvata i otpreme vazduhoplova, putnika, robe i pošte.

“Aerodromi u Beogradu i Nišu deo su sistema vazdušnog saobraćaja Srbije i uz podršku Vlade i resornog ministarstva beleže rekordne rezultate u poslovanju. Spremni smo da uvek podržimo razvoj niškog aerodroma, što ovaj sporazum i potvrdjuje”, naglasio je Vlaisavljević.

Knežević je istakao da je potpisivanje Sporazuma nastavak dugogodišnje saradnje i zahvalio menadžmentu beogradskog aerodroma na podršci koja nikada nije izostala.

Brnabić: Prvo ulaganje u Nišu u kontrolni toranj

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Nišu da Vlada Srbije namerava da širi aeorodom i najavila da će prva sledeća velika ulaganja biti u izgradnju novog kontrolnog tornja i proširenje piste.

“Aerodrom će nastaviti da se širi i planiramo da, posle beogradskog, postane drugi regionalni aerodrom”, rekla je Brnabić prilikom obilaska kompanije “Filip Moris” u Nišu.

Ona je podsetila da je Vlada Srbije preuzela niški aerodrom kako bi mogla da ga lakše i više finansira nego što bi to mogla lokalna samouprava.

Brnabić je rekla da gradjanskih protesta nije bilo kada dugi niz godina nije bilo letova sa aerodroma ili je bio jedan let dnevno, medjutim, bilo je protesta kada je pronadjen način da se više ulaže u aerodrom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com