Društvo

Brkovi su IN u septembru

Nišlije ali i muškarci iz svih ostalih gradova koji imaju brkove i bradu tokom septembra boriće se za neobičnu titulu nalepših brkova i brade, ali će na taj način pomoći i Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka- NURDOR jer novac od SMS poruka odlaze ovom Udruženju.

Akcija počinje 31. avgusta od 13 do 15 sati u Vespa baru. Niški frizer brica Đole Đorđević, osvajač 7. mesta na svetskom takmičenju frizera u Parizu, a on je majstor i za brkove, imaće svoju stolicu i makaze spremne za sve brkonje i bradonje zainteresovane da pomognu.

“Akcija će se održavati svake subote do 28. septembra kada je finale i celodnevni program. Tog dana dolazi i specijalni gost, Negovan, brica iz Beograda. On će takođe imati svoju stolicu. Te večeri će biti održan i defile svih brkonja i bradonja i biće dodeljena prva nagrada, jedna za naj brkove, jedna za naj bradu”, kaže Dejan Tonić u čijoj se glavi rodila ova neobična akcija i jedan je od organizatora izložbe. Na ideju o akciji došao po ugledu na akciju Gentleman’s Ride namenjenu podizanju svesti o raku prostate i prikupljanju novca za otkrivanje leka protiv ove bolesti. Organizatori akcije su Vespa bar i Jakov sistem.

Dejan Tonić

Organizatori akcije ovom prilikom pozivaju sve brkonje i bradonje da se odazovu akciji jer na taj način pomažu najmlađe i najhrabrije pacijente.

“Pozvao bih sve brkonje i sve bradonje, i sve one koji to trenutno nisu – da puste brkove i brade. Da se prijave na brkovisuin.com i da svojim učešćem omasove ovu akciju”, kaže Dejan Tonić.

Predstavnici NURDOR-kažu da je njima svaka akcija dobrodošla kao i svaka suma koja pristigne na njihov račun.

“Nama je uvek drago kada se građani priključuju, kada je njihova inicijativa i kada se oni nama obrate sa željom da nam pomognu. Jako je bitno da svakog dana mislimo na decu obolelu od raka. I da svakog dana podsećamo na probleme sa kojima se susreću. I da se trudimo da nađemo način da im pomognemo. Septembar je mesec borbe protiv maligniteta kod dece i adolescenata. Tako da ovim nizom akcija podsećamo sve da, i u tom mesecu, kao i cele godine treba da misle na decu obolelu od raka”, kaže Marija Tomić iz udruženja NURDOR.

Marija Tomić

Inače, NURDOR ove godine obeležava 15 godina postojanja. Svih ovih godina cilj je da se stvore dobri ljudski, medicinski uslovi na svim klinikama u Srbiji. Izgrađena je bolnica u Nišu, kao i roditeljske kuće u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Marija dodaje, mada nema preciznih statističkih podataka, da oko 350 dece u Srbiji godišnje oboli od raka.Na jugu Srbije je od 20 do 30 novoobolele dece svake godine.

Kako bi pomogli porodicama i deci oboleloj od raka NURDOR se trudi da im obezbedi što kvalitetnije uslove lečenja. Zbog toga im je svaki dinar dobrodošao, a svaka akcija građana od velike pomoći. U ovoj akciji se može donirati slanjem SMS poruka sa tekstom 1 na broj 1150 ili uplatom na žiro račun 170-30010715002-76. A za najlepše brkove i najlepšu bradu, glasa se na sajtu, gde se mogu kupiti i majice od koji prihod takođe ide NURDOR-u.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com