Društvo

Britanska ambasada otvorila svoju prvu pokretnu PopUp ambasadu u Nišu

Britanska ambasada otvorila je svoju prvu pokretnu PopUp ambasadu u Nišu u prostorijama Medija centra. Ovo je prvi put da je Britanska ambasada u Srbiji, premestila svoje aktivnosti u drugi grad, a za taj istorijski trenutak odabran je Niš.

Prvi sekretar Britanske ambasade Džon Šarp rekao je da je ovo  potvrda dugogodišnje saradnje i britansko-srpskih diplomatskih odnosa koji traju više od 180 godina.

U naredna dva dana, držaćemo radionice o ulozi žena iz oblasti informacionih tehnologija, pridužiće nam se jedna mlada dama koja je osvojila na konkursu da bude ambasadorka na jedan dan”, rekao je Šarp.

On je dodao, da je skoro došao u Beograd i da ne govori najbolje srpski jezik, ali da je svakako naučio neke osnovne reči.

“Posetićemo pivnicu i probati pivo”, rekao je Šarp.

Šarp je kazao, da je prvi put izvan Beograda i da je presrećan što će biti u Nišu naredna dva dana.

“Došao sam da pokažem ljudima iz Niša šta je ono što mi kao ambasada radimo u Beogradu i kako bi se što više približili ljudima i kako bi se ljudi približili nama”, kazao je Šarp.

Za dva dana, koliko će Britanska ambasada boraviti u Nišu predviđene su brojne aktivnosti, radionice, i susreti sa građanima Niša.

Direktorka Medija centra Danijela Vučić kazala je da je velika čast što su mogli da ugoste predstavnike Britanske ambasade u Nišu i da je ovo jedan korak više ka decentralizaciji i promovisanju dijaloga kao i poštovanju različitosti.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com