Sport

Brilijantan Velja Nedeljković pobednik kadestskog festivala u šahu

Učestvovalo je 153 mladih šahista iz 38 klubova i mesta. Nakon četvorodnevnih borbi u četrnaest takmičarskih grupa, naš grad je dobio novog pobednika grupe za kadete do 14 godina. Mladi šahista majstorski kandidat Velja Nedeljković je novi prvak SC Centralne Srbije.

U nedelju 18. februara, u hotelu Ravni Gaj kod Knica, spustena je zavesa na 26. po redu Kadetski festival Šahovskog saveza Centralne Srbije.

Uspeh je utoliko veći jer je Velja ovom titulom ostvario het trik, zadnje tri godine 2022,2023, i sada 2024-e godine osvaja titulu prvaka u svojoj kategoriji. Pobednik je 24., 25. i 26.-og kadetskog festivala čime je samo potvrdio da se predanim radom može ostvariti svaki cilj.

Mladi Velja Nedeljković je odličan učenik osmog razreda OS ” Dušan Radović ” iz Niša, gde je i povukao prve šahovske poteze pod budnim okom nastavnika matematike Ace Jovana Krstića.

Kako je sazrevao u šahovskom smislu put ga je odveo kod naseg čuvenog FM Dragana Zivića gde je nastavio sa usavršavanjem u Dečijem kulturnom centru.

Danas naš sugradjanin Velja vežba nove šahovske veštine pod budnim okom velemajstora Branka Tadića, a svi mu predviđaju blistavu karijeru u budućnosti.

Velja je imao tu čast da mu pehar i zlatnu medalju uruči IM Miodrag Perunović, aktuelni šahovski selektor šahovske reprezentacije Srbije pod čijom palicom je ova godine Srbija dobila Evropske šampione.

Inače je mnogostruki osvajač zlatnih medalja i pehara na mnogim turnirima kako širom naše lepe zemlje Srbije tako i na turnirma van naše zemlje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com