Sport

Brdo medalja i novi rekordi za plivače PK “Sveti Nikola”

Protekli vikend bio je i više nego uspešan za plivače niškog kluba “Sveti Nikola” koji su zabeležili sjajne rezultate na dva fronta. Dok su jedni nizali uspehe u susednoj Bugarskoj, drugi su takođe bili dominantni i u Makedoniji.

U bugarskom gradu Burgas održan je međunarodni plivački miting na kome su učestvovala dva plivača niškog kluba.

Petković Andrija, aktuelni najbolji mladi sportista grada, u izuzeno jakoj konkurenciji osvojio je 2 zlatne i 1 bronzanu medalju u kategoriji plivača 15,16 i 17 godina. Andrija je trijumfovao u disciplinama 50m (23.79) i 100m (51.05) kraul, dok je u disicplini 200m kraul zauzeo treće mesto sa vremenom 1:52.91.

Petnaestogodišnji Lazarević Nikola oborio je DRŽAVNI REKORD do 15 godina u dsiciplini 200m prsnim stilom sa vremenom 2:21.17, što je u ovako jakoj konurenciji, a u kategoriji sa dve godine starijim plivačima bilo dovoljno za 4. mesto. Nikoli je bronzana medalja izmakla za svega 5 stotinki!

Nikola je nastupio i na 50m i 100m prsnim stilom, kao i u disciplini 200m mešovito, a u svim disciplinama isplivao je ubedljive lične rekorde.

“Izuzetno smo zadovoljni nastupom naših plivača.S obzirom da je ovo prvo takmičenje u novoj sezoni koja je tek počela, ovi rezultati daju nam za pravo da se u nastavku sezone nadamo još boljim rezultatima i novim rekordima!” poručuju iz kluba.

Dok su stariji plivači nastupali u Bugarskoj, oni mlađi su bili izuzetno uspešni u Makedoniji.

U Skoplju je odžan međunarodni plivački miting „I Delfin Sprint 2018″ u organizaciji P.K. Delfin. Niški klub predstavljalo je 7 plivača i osvojili su ukupno 18 medalja od čega 10 zlatnih, 4 srebrne i 4 bronzane.

Osvajači medalja na ovom takmičenju bili su: Tošić Ilija, Mitić Bogdan, Mitić Petar, Stojić Uroš, Djordjević Željko, Ristić Jana i Milosavljević Dunja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com