Kultura

Bravo za naše slavujčiće! Prvi u Srbiji hor OŠ „Sveti Sava“

Na republičkom trakmičenju horova i orkestara osnovnih škola u Lazarevcu, horovi Osnovne škole „Sveti Sava“ osvojili su dva prva mesta. Prvo mesto je osvojio hor mlađih razreda sa dirigentom Spomenkom Đokić Krstić, kao i hor starijih razreda sa dirigentom Gordanom Stamenković.

Dobra tradicija nastavljena je i ove godine.

Po rečima Spomenke Đokić Krstić, koju mnogi pamte po raskošnom vokalu u legendarnim „Lutajućim srcima“, hor škole već godinama osvaja nagrade na ovom prestižnom republičkom takmičenju.

Kao profesor muzičke kulture u Osnovnoj školi „Sveti Sava“, kaže da je sa svojim đacima vežbala nastup u Lazarevcu od marta meseca, ali da je hor aktivan tokom cele godine.

„Bilo je deset horova iz Niša koji su se izborili za republičko, a prethodilo je okružno takmičenje. Hor mlađih razreda okuplja decu od prvog do petog razreda, a obavezna nam je bila kompozicija „Tri kitice“, što je izvorna narodna pesma na tekst Gvida Tartalje“, rekla je Spomenka Niškim Vestima.

Osim ove, obavezne kompozicije, hor je pevao i na španskom jeziku, „Dormido esta el leon“, koju karakteriše kombinacija glasova, a kao treću, izveo je i poznati hit „Lutajućih srca“ – „Brod za sreću“.

„Ovu kompoziciju Vojkana Borisavljevića izveli smo uz klavir i udaraljke, a imali smo i specijalnu scenografiju, brod sa vesilma u obliku srca, tako da je sve izgledalo baš veselo“, kaže ponosno profesorka i dirigent hora.

Inače, pobednički hor mlađih razreda činilo je 29 -ro pevača, a takmičenje je održano u nedelju 28. maja, po treći put u Lazarevcu. Pokrovitelj takmičenja je Ministrastvo prosvete Republike Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com