Društvo

Bravo za KPZ Niš! Naselje Milka Protić uskoro dobija nove sportske terene

Košarkaško igralište u naselju Milka Protić u Nišu, koje je godinama bilo zapušteno, dobija potpuno novi izgled zahvaljujući rukovodstvu i štićenicima Kazneno-popravnog zavoda u Nišu.

Upravnik KZP u Nišu Dejan Panić za medije je rekao da je renoviranje terena u sklopu akcije uređenja naselja Milka Protić, koja počinje svakog proleća, već treću godinu zaredom.

Na konstruisanju, izradi i postavljanju koševa i uređenju igrališta radili su štićenici Kazneno-popravnog zavoda, uglanvom u popodnevnim časovima.

“Dobar deo osuđenika je radno angažovan u raznim firmama i u Zavodu. Onda smo grupe zatvorenika izvodili popodne da sredimo ovaj prostor. To smo krenuli od ponedeljka, u dve ili tri grupe osuđenika koji su izlazili u prisustvu radnika službe obezbeđenja”, izjavio je Panić.

Ostalo je da se postave još obruči, a čim koševi dobiju atest od strane Mašinskog fakulteta, prvi košarkaški meč biće odigran na novom terenu, najavljuje Panić.

Inače, u naselju Milka Protić nalazi se još i betonski teren za tenis, a meštani očekuju i novi fudbalski teren, jer je onaj koji su imali preoran i pretvoren u njivu, o čemu su pisale Niške vesti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com