Društvo

Bravo! Umesto poklona razrednoj – Prilog za bolesnu devojčicu

Lekcija humanosti

Učenici šestog razreda niške Osnovne škole Mika Antić pokazali su juče koliko mladi ljudi imaju svest o potrebi da umesto skupih osmomarstovskih poklona svoj džeparac poklone u dobrotvorne svrhe. Oni su umesto cveća svoj razrednoj Jeleni Radivojević uručili novčani prilog koji su oni dalje prosledili u Banku dobročinstva za pomoć mladoj sugrađanki Marini Đorđević.

“Stvari su prolazne, dela se pamte. Danas sam bila najponosnija razredna. Moji Malci humanitarci su danas drugima dali još jednu lekciju iz humanosti. Umesto torbi, novčanika, satova, bombonjera, moja deca su rešila da me obraduju najlepšim poklonom – velikim srcem. Novac smo uplatili za našu sugrađanku Marinu koja boluje od najtežeg oblika raka krvi – akutne limfoblastne leukemije. Draga moja deco, ponosna sam na vas i mnogo vas volim!”, napisala je na svom Facebook nalogu učiteljica OŠ Mika Antić Jelena Radivojević.

Učenici 6/3 Osnovne škole Mika Antić u Nišu još jednom su pokazali da na mlade Nišlije ovaj grad može da računa, a može da računa i na nas nešto starije, zato pomognite svojom uplatom onoliko koliko možete.

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Marinu Đorđević (2002).

Marina je rođena 01.11.2002. godine. Živi u Nišu.

Oduvek je bila odličan učenik sa velikim talentom za medicinu i strane jezike, zdrava, nasmejana i plemenita devojčica. Nakon završetka srednje Medicinske škole započela je praksu dok se istovremeno spremala za prijemni ispit za Medicinski fakultet.

Živela je uobičajenim životom,  sve do momenta kada su počeli da se javljaju prvi simptomi bolesti. Usledili su pregledi i dijagnostika kako bi se pronašao uzrok bolova koje je Marina osećala.

Nakon dva meseca, Marina dobija dijagnozu akutna limfoblastna leukemija i hitno je prevoze za Beograd i primaju na Univerzitetski Klinički centar Srbije, gde započinje terapiju.

Marina je primorana da pomoć potraži van granica naše zemlje radi presađivanja koštane srži. Porodica moli sve ljude dobre volje da joj pomognu svojim donacijama.

Sredstva su joj potrebna za transplantaciju koštane srži, putne troškove i smeštaj.

Za Marininu životnu bitku! Budimo humani!

Pomozimo Marini!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1220 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1220 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001292667-11

Uplatom na devizni račun: 160600000129293289
IBAN: RS35160600000129293289
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com