DruštvoVirus Korona

BRAVO! OŠ “Kralj Petar I” počinje sa izradom zaštitne opreme za medicinare

Kako bi pomogli niškim lekarima i medicinskom osoblju u borbi protiv koronavirusa, u akciju proizvodnje zapštitnih vizira uključila se i Osnovna škola “Kralj Petar I” iz Niša. Niška firma Tami Trade, koja je pre nekoliko dana počela proizvodnju vizira, doniraće im neophodan materijal. Zajedno će, ističu, moći dnevno da isporuče oko 20 vizira.

“Jedini motiv škole da se uključimo u ovo je da damo doprinos u zaštiti naših lekara. Ona im je prekopotrebna sada”, rekao je za Niške Vesti Robert Džunić, direktor škole.

Kako kaže, sa radom kreću već u toku sutrašnjeg dana, a na izradi vizira radiće profesor informatike. Škola ima 3D štampač koji je dobila na međunarodnom konkursu.

“3D štampač smo dobili pre dve, tri godine na međunarodnom konkursu na kome smo učestvovali. Koristili smo ga za razne stvari u školi, a evo prilike da u ovom momentu damo doprinos našim lekarima”, ističe Džunić.

Tami Trade obezbediće školi sav neophodni materijal i programe za izradu vizira i pomoći će u njihovoj distribuciji.

“Dobićemo od firme Tami Trade neophodan materijal, a profesor informatike će se prihvatiti posla da sve to sredi. Način distribucije će takođe biti preko ove niške firme”, kazao je Džunić.

Tami Trade i OŠ “Kralj Petar I” pozivaju sve štamparije koje mogu da doniraju folije A4 formata da im se jave, ali i sve one koji imaju 3D štampače da se uključe u akciju. Više informacija o izradi vizira možede dobiti u fejsbuk grupi “Vizionari Srbije”.

Uz pomoć 3D štampača prave zaštitne vizire i poklanjaju medicinskim radnicima

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. Bravo za humanost!
    Bravo za volonterizam!
    Bravo za sve vredne ljude koji rade u skoli!
    Bravo!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com