Društvo

Nišlija nakon pređenih 16 hiljada kilometara stigao u Vladivostok (VIDEO)

Četrdesetosmogodišnji Nišlija Predrag Perunović, nakon 43 dana i pređenih 16 hiljada kilometara na motoru stigao je do obale Pacifika – do Vladivostoka u Rusiji.

“Prešavši preko Bugarske, Turske, Gruzije, Jermenije, Azerbejdzana, Kazahstana, Rusije i Mongolije, stigao sam u Vladivostok. Na putu sam obišao najveće Kaspijsko i najdublje Bajkalsko jezero na svetu, nisu izostale ni reke Volga, Ural, Ob, Jenisej, Angaru i Amur. Vozio sam i 3.300km  kroz stepe Kazahstana bez igde ičega, vožnju su otežavale paklene vrućine Turske i Azerbejdžana koje su dostizale +41c.  Sibir dugačak 6.000km mi nije dao da ga prođem tek tako već me mučio sedam dana uz 2.500km hladnog perioda kada je temperature bila od +2  do +7 stepeni Celzijusovih a nije izostao ni sneg. Posle svega toga stigao sam do svog cilja – Vladivostoka”, napisao je Perunović na svom Facebook profilu.

Najekstremnije je to, kako sam kaže to što je ovaj put prešao sasvim sam.

Sam ulazak u Vladivostok na motoru izgledao je ovako.

https://www.facebook.com/predrag.perunovic.7/videos/649973908545483/

 

“Zahvaljujem se svojim starim prijateljima koji su me bodrili i više nego što sam očekivao, svojim novim prijateljima koji nisu ni malo zaostajali za starim, svim ljudima dobre volje koji su pozitivno i sa puno optimizma  podržavali”, ističe ovaj Nišlija.

Zadovoljan je onim što je uradio ali pre svega jeste ponosan.

Foto: Predrag Perunovic; privatna arhiva

Ja se ovog trenutka osećam izuzetno ponosno, srećno i zadovoljno jer sam uspeo da uradim nešto ovako ekstremno a da pritom ne napravim ni jednu jedinu grešku, ne predam se iskušenjima koja su bila brojna, pokazem izuzetnu veštinu u situacijama kada je to bilo najpotrebnije i hrabrost kada je veština bila nedovoljna”, piše Perunović.

Perunović već kreće nazad. Motor na kome je stigao do Vladivostoka već je spakovan i biće transportovan do Sočija, kako bi se uštedelo nešto novca kaže Perunović. Motor će biti u ovom ruskom gradu za mesec dana.

Foto: Predrag perunovic; privatna arhiva

“Soči je je prilicno južno i nalazi se na obali Crnog mora. Iz njega ću, ako sve bude u redu, preći trajektom do Trabzona u Turskoj, odakle ću se lagano dovesti do kuće. Ima svega oko 2.000km”, napisao je Perunović.

U međuvremenu dok čeka motor koji treba tek za 30 dana da bude u Sočiju Perunović, će avionom doći u Beograd.

Srećan povratak, želi redakcija Niških Vesti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com