Sport

Bravo! Ivan Krstić tatinim stopama: Od ponedeljka u prvom timu Radničkog

Ivan Krstić, sin nekadašnje najveće nade niškog fubala po kome je i dobio ime, priključiće se prvom timu Radničkog od ponedeljka i to na zahtev prvog čoveka kluba Ivice Tončeva.

Otac Ivana Krstića nastradao je od udarca groma 2000. godine na treningu na stadionu Čair, kada je mlađi Krstić, imao samo 29 dana. Nakon 19 godina od tog događaja, kada se sudbina okrutno poigrala sa porodicom Krstić, po ugledu na oca nova nada Radničkog priključiće se prvom timu.

Mlađi Krstić je u prethodnom periodu prošao sve selekcije Omladinske škole Radničkog, ali za razliku od ostalih drugara, nije se priključio prvom timu zbog odluka ranijih čelnika Radničkog da svako ko je ikada tužio klub nema pravo da bude u klubu. Mada, se često zaboravljalo da je Krstić ranije tužio klub, jer su sva ta obećanja prethodnih funkcionera Radničkog bila šarena laž. Ništa nije ispoštovano od obećanog, a prespektivni Krstić je samo marginalizovan u tom periodu. Uostalom, kada je Tončev došao na čelo Radničkog njegovi prethodnici su ostavili dugove u visini od preko tri miliona evra. Zbog očigledne nepravde u slučaju Krstića prvi čovek Radničkog Ivica Tončev reagovao je i zahtevao da se nađe pravni okvir kako bi se Krstić priključio prvom timu.

Svrha Omladinske škole Radničkog je i tu da pomogne deci se sklone sa ulice i da se bave sportom. Svakako će neka od te dece postati vrhunski sportisti. Ali neće svako od te dece postati vrhunski sportista, ali će svako naučiti šta je timski rad, ali i fer igra. To je glavna svrha omladinske škole”, objašnjava Tončev.

U tom kontekstu, dodaje on, treba pružiti maksimalnu podršku školi i deci iz Omladinske škole dati šansu za stvaranje karijere.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button