Kultura

BRAVO! Dve nagrade za ANIMACIJU u Sarajevu!

Na nedavno završenom 18. Lut Festu u Istočnom Sarajevu, predstava “Olovni vojnik i balerina”  niškog Pozorišta lutaka, dobila je dve nagrade. Nagradu za animaciju dobio je glumac Mladen Milojković za ulogu pacova Grbe, a nagradu za kolektivnu glumačku animaciju dobili su Srđan Miljković, Mirjana Đorđević, Davorin Dinić, Jelena Đorđević i, naravno, Mladen Milojković.

O mladom niškom glumcu, Mladenu Milojkoviću, Niške Vesti su pisale kada se vratio  iz Poljske, gde je bio jedan od učesnika prestižne glumačke radionice.

Mladen u Poljskoj Foto: Agnieszka Gotowala

Milojkoviću je ovo četvrta nagrada za umetnički rad.

Za predstavu “Mučenici” Akadamskog pozorišta SKC-a dobio je dve nagrade, za scenski pokret i adaptaciju teksta.

Nagradu za umetničko dostignuće koju dodeljuje Upravni odbor niškog Pozorista lutaka za uloge Puža u komadu “Čudesna družina jedne stonoge” i za ulogu pacova Grbe.

Dobitnik je i kolektivnih nagrada sa ansamblom niških lutkara za predstave “More mašte”, “Zlatokosa”, “Ptice” i sada za komad “Olovni vojnik i balerina”.

“Srećan sam zbog nagrade, ali mi je draže to što smo osvojili kolektivnu nagradu, jer mi smo jedan veliki tim i kao takvi uspeli  smo da prenesemo čudesni svet zaboravljenih igračaka preko konaca dugih dva metara. Nimalo lako, zato je ovaj uspeh nemerljiv”, rekao je Mladen Miljoković za Niške Vesti.

“Olovni vojnik i balerina” premijerno je izvedena 30. novembra 2015. godine i ovo je treća nagrada za ovu predstavu.

Prethodne dve je dobila 2015. na Susretima profesionalnih pozorista lutaka Srbije i to specijalnu nagradu za očuvanje duge marionete i nagradu dečjeg žirija za lutkarske čarolije.

Inspirisana je motivima priče Hansa Kristijana Andersena, a namenjena je mališanima koji imaju više od četiri godine. Traje 50 minuta, a režiju i dramatizaciju potpisao je Darko Kovačovski. Idejno rešenje, scenografiju, kostime, izradu lutaka i rekvizita uradila je Nađa Vasieva-Kovačovska.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com