Sport

BRAVO! 33 medalje za KBS Naisus

Proteklog vikenda održano je 3. kolo Lige Grada Niša u tehničkim disciplinama, a  KBS Naisus je osvojio čak 33 medalje,18 zlatnih, 10 srebrnih i 5 bronzanih.

U hali OŠ “Mika Antić”, na teritoriji GO Pantelej, održano je 3. kolo Lige Grada Niša u tehničkim disciplinama, koje se na lokalnom nivou ogranizuje od prošle godine.

“U cilju afirmacije tekvondo sporta odnosno veštine, u organizaciji KBS Naisus, pokrenuta je Liga Grada Niša. Prošlogodišnja dva kola bila su samo uvertira za ovogodišnju organizaciju, odnosno nastavak promocije tekvondo sporta u Nišu. Cilj jeste da se na celoj teritoriji Niša organizuje Liga ali prevashodno u onim opštinama gde ili nema organizovanog bavljenja tekvondo sportom ili slabije nego li na drugim opštinama. Iz tog razloga je i odabrana Gradska opština Pantelej, koja je i imala sluha te pomogla organizaciju 2. i 3.kola Lige. Ovim putem se još jednom zahvaljujemo a posebno zameniku predsednika GO Pantelej – Aleksandru Milosavljeviću i predsedniku komisije za sport – Miljanu Hadžoviću, koji su svojim prisustvom uveličali takmičenje”,  rekao je Nebojša Anđelković, glavni protagonista Lige Grada Niša.

Jedan od standardnih učesnika bio je i niški reprezentativac – Uroš Mitrović, koji je i ovog puta briljirao osvojivši čak 4 zlatna odličja.

“Nakon takmičenja u Karlovcu i osvojene 1 zlatne i 1 srebrne medalje, 3.kolo Lige za mene predstavlja trening takmičenje pošto me predstojećeg vikenda (17.-18.jun) očekuje Otvoreno prvenstvo Austrije u Beču. Prestonica Austrije iz godine u godinu okuplja sve veći broj takmičara od kojih je većina već učestvovala na evropskim i svetskim prvenstvima a neki od njih su i višegodišnji reprezentativci svojih zemalja. Upravo iz tog razloga ovaj turnir predstavlja krunu ovog polugodišta u mom radu, pošto nažalost nisam bio uvršten u tim koji je učestvovao na Svetskom prvenstvu na plaži (kao novitetu u tekvondo sportu) i Evropskom prvenstvu, održanih na Rodosu (Grčka) od 05. do 08.maja tekuće godine. Pored onih koji su napravili do sada najveći rezultat u formama za Srbiju a razrešeni su funkcija nakon najboljeg rezultata, postoji još neko ko vrednuje moj trud i zalaganje. Reč je o selektoru Bugarske reprezentacije – Christo Varbanov, koji je izrazio želju da nastupim u juniorskom timu na pomenutom takmičenju. To je velika čast za mene i dokaz da je učinjena greška od strane novopostavljenih čelnika Tehničke reprezentacije Srbije time što sam izostavljen sa spiska, iako sam u 2017.god. učestvovao na čak 9 takmičenja i osvojio 13 medalja – 8 zlatnih, i po 2 srebrne i bronzane”, rekao je mladii Uroš Mitrović, aktuelni trostruki šampion Balkana.

Iako samo Uroš putuje za Austriju, ostaje nada da će pored do sada osvojenih medalja, još koja se naći u riznici KBS Naisus-a, čime bi se krunisala ova polusezona i načinila više nego odlična uvertira za predstojeća takmičenja u drugom delu sezone.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com