Politika

Bratislav Vučković izabran za predsednika Opštine Palilula

Tajnim glasanjem na sednici Skupštine opštine Palilula za predsednika je izabran Bratislav Vučković. Bojana Jović je izabrana za zamenika predsednika Skupštine GO Palilula, a Lazar Dinić za zamenika predsednika opštine.

Novi predsednik Gradske opštine je najavio svakodnevnu komunikaciju sa građanima, pojačan rad inspekcijskih službi ne radi kažnjavanja već uvođenja reda i pojačanu saradnju sa republičkim javnim preduzećima, dok se saradnja sa javnim gradskim preduzećima podrazumeva jer su opštine i grad upućeni jedni na druge.

‘’Potrebna nam je jača saradnja sa republiškim javnim preduzećima obzirom da je teritorija Palilule ograničena sa jedne strane železnicom koja pripada Železnicama Srbije, sa druge strane je 15 kilometara Nišava i Morava, reke koje pripadaju Srbija Vodama, a tu je i Seličevica kojom gazduju Srbije šume’’, istako je Bratislav Vučković.

On je posebno naglasio da je Palilula opština sa najviše koncentrisanih problema počev od rešavanja vodovodno kanalizacione mreže.

‘’To su višedecenijski problemi koji sada moraju da se rešavaju. Ideološki ne može da se gleda na probleme i svi moramo da imamo iste ciljeve jer se zna šta su prioriteti, a to su kanalizaciona i vodovodna mreža. Očekujemo veliku saradnju sa gradom u reševanju ovih problema ali i nekih republičkih institucija i fondova jer je to veliki veliki problem za samu opštinu’’, istako je Vučković.

Foto: V.P.

Insitiraće se i na razvojne programe. Tu će poseban akcenat biti stavljen na razvoj turizma i u prvi plan će biti stavljena planina Seličevica koja pruža velike mogućnosti, a tu je i Južna Morava.

“Insistiraćemo i na međuopštinskoj saradnji jer je Palilula jedina opština koja se graniči sa šest opština. Zajedničkim projektima možemo da apliciramo za sredstva i kod republike, a tu su i ministarstva”, kazao je Vučković.

Naglašava da je privreda na Paliluli već počela da se razvija, sada će posebno da se insistira na razvoju poljorivrede, a ukoliko kvantaška pijaca bude premeštena kod KPD-oma onda će otvoriti mogućnost da sva moravska sela tu plasiraju svoje proizvode.

“Kada se radi o socijali insistiraćemo na tome da sa udruženjima građana formiramo socijalne zadruge i razvijemo socijalni aktivizam i da kroz rad ti ljudi plasiraju svoje proizvode”, dodao je novi predsednik GO Palilula.

Nije zaboravljeno ni Palilulsko veče koje je brend ove gradske opštine i koje oslikava gradski život Niša i meraklijski mentalitet.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Gospodin Vučković ne pominje sredjivanje starog groblja. Slučajno ili namerno???????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com