Hronika

Brat „izvukao“ brata iz Toponice, ovaj osumnjičen da ga ubio sekirom

Stanovnici Kunovičke ulice u niškom naselju Trošarina u šoku su posle bratoubistva koje se u njihovom komšiluku dogodilo u toku današnjeg prepodneva. V.V. (47) ubio je sekirom svog rođenog brata Bobana Vacića (52).

Prema rečima komšija braća su živela sama i oduvek je bilo razmirica među njima, ali je i pored toga stariji brat pre dva meseca garantovao za mlađeg brata i na njegovo insistiranje otpušten je iz Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti u „Gornjoj Toponici“.

Komšija Miroljub Milošević rekao je da se ubistvo dogodilo u porodičnoj kući Vacića.

„Nisam bio tu, ali sam čuo od ostalih da je V.V. odmah istrčao iz kuće u dvorište i počeo da više: „Ubio sam brata, ubio sam brata“. Mislim da se odmah pokajao za to što je uradio. Međutim, kažu da je prizor u kući bio strašan, da je Bobana udario sekirom u glavu“, kazao je Milošević.

Prema njegovim rečima, braća nisu nigde radila već su se izdržavala od nasleđene očeve penzije. Nisu živeli u izobilju, dodao je, živeli su kako su mogli, ali svoje legalne prihode nisu imali.

„Ovaj mlađi bio je psihički bolestan, a ovaj stariji je ranije bio narkoman. Bili su različiti. Ovaj što je bio narkoman bio je strog, čak i nasilan prema mlađem bratu. Mlađi brat bio je povučen, plašio ga se. Taj strah ga je izgleda doveo do toga da digne ruku na brata“, izjavio je Milošević.

Komšinica Vacića Marina Stojadinović kazala je da joj se Boban juče žalio da njegov mlađi brat pije alkohol i jake lekove, a to ne bi smeo da radi.

„On ga je izvukao iz Toponice, na svoj zahtev, da mu bude bolje. Davala sam im hranu pošto su im umrli i majka i otac, bilo mi ih je žao. Kada su bili mali bili su deca za primer. Oni nisu nikad dirali nas, ali je mlađi brat bio psihički labilan. Dolazio je na kapiju i tražio novac da bi kupio alkohol. Rekla sam mu da hoću da mu dam hranu, hleb, a novac za alkohol nikada. On je u dragstoru pio, zaduživao se, ali nisam očekivala da će to tako da se dogodi“, izjavila je Stojadinović.

Ona je kazala da smatra da je „sistem zakazao“, da nisu smeli da puste mlađeg brata iz bolnice i bude zajedno sa starijim.

Tetka braće koja živi u kući kratko je prokomentarisala, da je uvek bilo razmirica među braćom, ali nikada ozbiljno kao danas.

Policijska uprava Niš danas je saopštila da je osumnjičenom V.V. određeno zadržavanje do 48 sati i da će sa krivičnom prijavom biti priveden Višem javnom tužiocu na saslušanje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com