Društvo

Branko Andrejević prvi energetski menadžer grada?

Priprema programa i planova energetske efikasnosti, kao i analiziranje podataka o načinu korišćenja električne energije će ubuduće biti posao energetskog menadžera grada. Za ovo mesto Gradsko veče predložilo je Branka Andrejevića, diplomiranog inženjera elektronike.

Funkcija „energetskog menadžera“ prvi put se uvodu u Nišu, a predviđa je Zakon o efikasnom korišćenju energije.

„Ono što zakon predivđa je da energetski menadžer radi pripremanje i analiziranje podataka o načinu korišćenja energije, priprema programa i planova energetske efikasnosti, analiziranje predloženih mera i aktivnosti na sporovodjenju energetske efikasnosti,  pripremanje izveštaja o realizaciji planiranih programa… Njegova obaveza će biti i da godišnje podnosi izveštaj  godišnje podnosi izveštaj Skupštini grada kao organu koji ga je i imenovao“, kaže Vesna Ivković, sekretar Sekretarijata za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj.

Zakon predviđa da svaki grad koji ima preko 20.000 stanovnika ima energetskog menadžera, kaže Ivkovićeva. Ona dodaje I da Andrejević ima sve neophodne kvalifikacije je za ovu funkciju, za koju, zakon ne predviđa raspisivanje konkursa.

Kako bi Andrejević stupio na mesto gradskog menadžera, neophodno je da predlog o njegovom imenovanju usvoji I Skupština Grada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com