Politika

Branislav Jovanović: Životi ljudi na niškim bulevarima ugroženi

„Odmah posle tragedije na bulevaru Medijana gde su poginula dvojica naših sugrađana, predložili smo da se izvrši izmena strategije bezbednosti saobraćaja u gradu. Predložili smo konkretna rešenja, da se poboljša bezbednost niških bulevara, a najnovije saobraćajne nesreće sa tragičnim posledicama na Vizantijskom i Somborskom bulevaru, po nama, moraju predstavljati alarm za gradsku vlast da nešto hitno preduzme“, kažu odbornici koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini Grada Niša.

Oni traže da se ova strategija do naredne sednice promeni i nešto preduzme po pitanju stanja bezbednosti saobraćaja u gradu i to pre svega na Bulevaru Medijana, na Bulevaru Svetog Pantelejmona, Knjaževačkoj ulici i Vizantijskom bulevaru.

„Predložili smo postavljanje elastične ograde na kritičnim mestima na ovim bulevarima i razdelne ograde po sredini, tamo gde je najpotrebnije, što će reći struka. Predlažemo i postavljanje fiksnih kamera za snimanje brzine učesnika u saobraćaju, na pomenutim bulevarima. Smatramo da su kamere tamo preče nego na raskrsnicama gde se ovakve nesreće retko dešavaju. Takođe, treba pojačati i svetleću saobraćajnu signalizaciju na bulevarima, jer smatramo da su životi naših sugrađana na prvom mestu u odnosu na druge mere koje strategija o bezbednosti saobraćaja u našem gradu predlaže“, zaključuju u koaliciji „Niš, moj grad“.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com