Politika

Branislav Jovanović: Zar sa ovakvim terenom u Evropu?

“Stanje sportske infrastrukture u Nišu je u katastrofalno, a Grad za klubove izdvaja oko 280 miliona dinara, toliko vrede šest obdaništa, za razliku od Leskovca gde se za klubove izdvaja samo 55 miliona dinara”, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije “Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.

On kaže da niški čelnici nisu uradili nijedno školsko dvorište već samo krpe i rekonstruišu bez vizije i ideje.

“Najbolji primer je prvi pomoćni teren Radničkog gde smo mi uradili travu, drenažu i sistem za zalivanje, a sada je oranica ili obična ledina. Ni pomoćni teren Želje nije u boljem stanju gde je sve urađeno, ali nemarom sadašnje vlasti upropašćeno. O glavnom terenu koji smo uradili još 2000. godine neću ni da pričam, jer je među najgorima u super ligi. Ne samo da ništa novo nisu uradili nego i ono što smo mi uradili već je u raspadanju, počev od stadiona, terena sa veštačkom travom, pomoćnih terena”, tvrdi Jovanović.

On dodaje da se čak ne održava ni pomoćni teren sa veštačkom travom, a mini pič tereni u Čairu i pored škola su, kako objašnjava, pravo ruglo grada.

Jovanović pita gradsko rukovodstvo:

“Da li ćete pokriti otvoreni olimpijski bazen koji ste pompezno najavili  ili ćete pred izbore samo da obećate?”

“Moj predlog je da pod hitno počnete da radite nešto konkretno za sportsku infrastrukturu da vas Evropa ne iznenadi. Uostalom, slika prvog pomoćnog terena Radničkog, gde očigledno nisu mogući vrhunski rezultati, sve govori”, zaključuje on.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com