Politika

BRANISLAV JOVANOVIĆ: Za beogradsku decu besplatni vrtići i udžbenici, za nišku ništa

„Za narednu godinu gradskim budžetom predviđeni su besplatni vrtići, udžbenici, vaučeri od po 6.000 dinara za decu i one koji sa njima rade, ali u Beogradu. U Nišu ništa od toga. Po dobrom starom običaju niški čelnici nisu imali sluha za ovakve predloge opozicione koalicije „Niš, moj grad” kada je usvajan budžet Grada”, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.

On kaže da gradsko rukovodstvo ćuti na ovakve predloge ili kukaju kako nema para u budžetu dok Beograd pliva na vodi i parama.

„Političari u državnom vrhu ističu da su izgradnjom Beograda na vodi stali rame uz rame sa svetskim metropolama, a Niš ne može rupe da zakrpi. Niti može da servisira narodnu kuhinju za najugroženije sugrađane, a sve ih je više. Nama je jeftinije da odemo do Sofije nego do Beograda obzirom na skok cena goriva i putarine, ali i svega ostalog”, ističe Jovanović.

On pita odakle Beogradu novac da njihovoj deci obezbede besplatne udžbenike, obdaništa, da dele vaučere, da grade metro, Beograd na vodi, novi savski most.

„Nas vlast ignoriše kada tražimo da deci bude bolje. Molim vas, svako realan i normalan treba da digne glas protiv dalje diskriminacije juga Srbije. Ko više da izdrži ovaj zulum Beograda. Upućujem javni poziv političarima, političkim strankama, nevladinim organizacijama, sindikatima, intelektualcima i celokupnoj niškoj javnosti i građanima da se stane na put ludilu koje je prisutno u našem društvu i očiglednim sve većim podelama koje nas razaraju i stvaraju jaz između gradova”, zaključuje Jovanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Beogradskoj deci besplatni udžbenici, penzionerima besplatan prevoz, a nama mrak, ima li pojma gradska vlast koliko dece živi bez struje u Nišu, uče uz sveću, ne gledaju TV, koliko starih i bolesnih ljudi tumara u mračnim stanovima, žive bez tople vode, frižidera. ? A besplatan prevoz nema, jer su privatizovali Niš Ekspres, ne znam samo koga su pitali, jer je to bilo vlasništvo grada i građana od čijih para je stvoren. O Žitopeku i mlekari bolje da ne govorim, mi više ništa nemamo naše u ovom gradu, ovde smo kao podstanari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com